KTÜ'lü öğrenciler Türkiye 8.oldu

Ülkemizin ve Dünyanın sorunlarından biri olan enerji konusunda, alternatif çözümler aranıyor. Alternatif enerji kaynaklarından biri olan ve geleceğin enerji kaynağı olarak belirtilen hidrojenin kullanımını geliştirmek, günlük hayattaki enerji ihtiyacını k

KTÜ'lü öğrenciler Türkiye 8.oldu

Ülkemizin ve Dünyanın sorunlarından biri olan enerji konusunda, alternatif çözümler aranıyor. Alternatif enerji kaynaklarından biri olan ve geleceğin enerji kaynağı olarak belirtilen hidrojenin kullanımını geliştirmek, günlük hayattaki enerji ihtiyacını karşılamak için çalışmalar yapılıyor.       

Hidromobil projesi kapsamında tasarlanan aracımız en genel anlamda elektrik enerjisi ile çalışmaktadır. Araca gereken elektrik enerjisi, yakıt pili aracılığıyla hidrojenden sağlanmaktadır. Aracın diğer aksamları günlük hayatta kullandığımız otomobillerden farklı değildir. Tek farkı sıradan araçlar gibi karbon monoksit gazı değil de atık olarak saf su bırakmasıdır.
 
KTÜ, Makina Mühendisliği Bölümü öğrencileri olarak,  Hidromobil Takımında Proje Danışmanlığını  Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan BAŞ hocamız; Proje Kaptanlığını ise Cengiz ZAFER  sürdürürken, ekipteki toplam öğrenci sayısı da 20 kişiden oluşmaktadır. HidroKTÜ topluluğu 7 senedir bu yarışlara katılmakta olup ilk yarışında ANOK 2.lik kupası almış, en son katıldığı yarışmada da üniversitelerarası yarış platformunda katılan 23 takımdan Türkiye 8.si olmuştur.
     
Özetle; HidroKTÜ Topluluğu, ülkemizin ve dünyamızın sorunlarından biri olan enerji konusunda alternatif çözümler arıyor. Alternatif enerjilerden biri olan ve geleceğin enerjisi olarak kabul edilen hidrojenin kullanımını geliştirerek günlük hayattaki enerji ihtiyacının karşılanmasını amaçlıyor. Projenin bütün hazırlıkları tamamlanmış olup üretim aşamasında sponsor desteği bulabilirse aracı daha modern hale getirecekler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel