KTÜ'lü öğrenciler imza topladı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, derslerinde kendilerinden istenen projeyi Trabzon'daki yabancı isimli iş yeri isimlerinin Türkçe olması için belirleyerek, imza kampanyası başlattı.KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Türkçe E

KTÜ'lü öğrenciler imza topladı

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, derslerinde kendilerinden istenen projeyi Trabzon'daki yabancı isimli iş yeri isimlerinin Türkçe olması için belirleyerek, imza kampanyası başlattı.

KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi 3. sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersinde kendilerinden istenen projeyi, yabancı isimli iş yerlerinin Türkçe'ye çevrilmesini sağlamak olarak belirledi. 

Bir süre okulda başlattıkları imza kampanyasında 7 bin kişinin desteğini alan öğrenciler, halkın yoğun olarak bulunduğu Atatürk Alanı'nda da bir stant açtı.

Öğrenciler adına basın açıklaması yapan KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Türkçe eğitimi 3. sınıf öğrencisi Habibe Gergin, ''Trabzon'da sokağa çıktığımızda karşılaştığımız ticarethane isimlerinden aşırı derecede rahatsızlık duyuyorduk. Birinci sınıftan itibaren dil hassasiyetimizin oluşmasında emeği olan hocalarımızın da desteğiyle bu konuda somut bir şeyler yapılması gerektiğine karar verdik'' dedi. 

Projeyle birlikte toplayacakları imzaları Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na sunacaklarını ifade eden Gergin, şöyle devam etti:
     ''Bu durumdan sadece bizim değil, halkında rahatsız olduğunu göstermek için imza kampanyası başlattık. İmzalarımız makul bir sayıya ulaştığında Trabzon Belediyesi'ne sunacağız. Öncelikli olarak şuanda ismi yabancı olan ticarethanelerin isimlerinin değiştirilmesi, bundan sonra açılacak olanlara ruhsat verilmemesi ve bu konuda gerekli denetimin yapılmasını isteyeceğiz. Bu çalışmamız sonuca ulaştığında sadece Trabzon'da değil, Türkiye genelinde de uygulanmasını istiyoruz.''
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel