KTÜ'lü öğrenci korkuyor!

17  Aralık’tan sonra gündeme gelen internet sansürü ve ortaya çıkan ses kayıtları hakkında Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) öğrencilerine  durumu nasıl yorumluyorsunuz soruduk. Haber61Net'in Kampüs muhabirleri  Müyesser Anik  ile Elif Kaya'nın hazırlamı

KTÜ'lü öğrenci korkuyor!

17  Aralık’tan sonra gündeme gelen internet sansürü ve ortaya çıkan ses kayıtları hakkında Karadeniz Teknik Üniversitesi(KTÜ) öğrencilerine  durumu nasıl yorumluyorsunuz soruduk. Haber61Net'in Kampüs muhabirleri  Müyesser Anik  ile Elif Kaya'nın hazırlamış olduğu  araştırma haberde cevaplardan çok  öğrencilerin "haber yaparken isimlerimizi kullanmayın fişlenmeyelim" cevabı bizleri şok etti.  

İşte Kampüs muhabirlerimizin söyleyişi si;

İnternet sansürünün bilgi edinme haklarını engelleyeceğini düşünüyor musunuz?

-İnternet sanal bir ortam,isteyen istediği siteye girebilir.Telekomünikasyon  İletişim Başkanlığı (TİB)  insanların yaptığı yazışmaları kayıt altına alıyor.Mesela  arkadaşıma bir şey anlatmak istiyorum,bazılarının hoşuna gitmeyeceği türde karşı görüş hakkında  farklı düşünceler paylaşıyoruz,buna engel olmaya kimsenin hakkı yok.

-Gezi olaylarında facebook üzerinden örgütlenildi ve eylemler başlatıldı,yakın bir zamanda facebook –un kapatılması gündemde ,sansüründe yapılmasının nedeni  bu doğrultuda olabilir mi?

-Ben zaten kötü bir insansam facebook kapatılsa da, bir şey yapacaksam  illa bunu başka yoldan da yapabilirm.Önemli olan insanları düzeltmek.

-İnternet sansürünün yapılmasının nedeni nedir sizce?

-Tamamen hükümetin kendi  mutlak gücünü  korumak.

-Seçimlere yakın gündeme gelen ses kayıtlarının montaj olup olmadığı  hakkında ne düşünüyorsunuz?

-Montaj gibi gelmedi bana  çünkü işin teknolojik boyutu çok ilerlediği için konuşmalarının kesilip birleştirildiğini düşünüyorum.Önemli olan bir de içeriği,olumsuz bir şey varsa  gerçeklik payı da vardır.Hükümet hep özgürlükçü demokratik içerikli  aydınlatıcı mesajlar veriyor.17 Aralıktan sonra tam tersi olunca insanların bilincinde bu oluşuyor.Bilgilerimizin, internetteki  faaliyetlerimizin 2 yıl kayıt altına alınması tabi ki hoşuma gitmiyor.İnternet sansürünün yapılmasının nedenini hükümetin politikası ve tamamen kendi  açığını kapatmak için yaptığını düşünüyorum.Başbakan, hakkında ortaya çıkan ses kayıtlarını ve türevlerini engellemek için yaptı internet sansürünü.

Bu düşüncelerin yanısıra farklı görüşte olup,internet sansürüne destek verenlerde oldu.

-İnternet sansürünün bilgi edinme  haklarıma engel olacağını düşünmüyorum. Zaten ülkemizde gençler interneti bilgi edinmek için kullanmıyor.Teknolojinin ilerlemesiyle beraber küçük yaşta çocuklar uygunsuz sitelere kolayca girebiliyor ve yanlış yönlendirilebiliyorlar.Terör siteleri masum çocukları kendi taraflarına çekmekte zorlanmıyor,çocukları  rahatça çıkarları için kullanıyorlar.Gündemdekifacebookun kapatılmasını da doğru buluyorum,çünkü insanlar bağımlı oluyorlar ve yüzyüze iletişim bize unutturuluyor.Gençler içe kapanık ve kendilerine güvensiz yetişiyor.Gezi olaylarında ağaçların kesilmesine tepki göstermek için sosyal medyada örgütlenip,yararlı bir sosyal ağı çıkarları doğrultusunda kötüye kullanıp amaçlarından saptılar.Örnek olarak uyku hapını uyuyamayan bir adam uyumak için kullanırken Nuri Alço uyku hapını kötü niyeti için kullandı.Bunun için bu hap piyasadan kaldırılsın mı?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel