KTÜ'deki kavgaya kınama

Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) 'Öğrenci Kolektifi' üyesi bir grup öğrenci, rektörlük binası önüde basın açıklaması yaparak, Kanuni Kampusu'nde öğrenci grupları arasında dün çıkan kavgaya tepki gösterdi.Olay, dün saat 17.00 sıralarında Kt

KTÜ'deki kavgaya kınama

Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (Ktü) 'Öğrenci Kolektifi' üyesi bir grup öğrenci, rektörlük binası önüde basın açıklaması yaparak, Kanuni Kampusu'nde öğrenci grupları arasında dün çıkan kavgaya tepki gösterdi.

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Ktü Kanuni Kampusü'ndeki kantin önünde meydana geldi. Ktü Öğrenci Kolektifi'ne mensup bir grup sol görüşlü öğrenci, stant açarak önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir konferansla ilgili olarak öğrencilere bilgi verip gazete ve dergi satmak istedi.

Kantin binası önünde stant açılmasına karşı çıkan karşıt görüşlü öğrenci grubuyla, Öğrenci Kolektifi üyeleri arasında kavga çıktı. Üniversitenin özel güvenlik güçleri ve polis ekiplerinin müdahalesi sonucunda çok fazla büyümeden önlenen kavga sonucu Öğrenci Kolektifi'ne mensup öğrencilerden Melike Arduç ve Çağdaş Yağızcı hafif yaralandı.

ÖĞRENCİLERDEN BASIN AÇIKLAMASI

Rektörlük önünde toplanan 'Öğrenci Kolektifi' üyesi bir grup öğrenci ellerinde, 'Çeteler saldırıyor, ÖGB'yi Polis koruyor, Rektörlük susuyor' yazılı pankart açtı ve 'Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek. Baskılar bizi yıldıramaz' diye slogan attı. Öğrenci Kolektifi adına basın açıklamasını okuyan Sinem Kara, Ktü'de demokratik değerlerin ayaklar altına alındığı bir gün geçirdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Ktü Öğrenci Derneği'ne üye olan 30 kişilik grup dün açtığımız standa vahşice saldırdı. Bazı arakadaşlarımızın yaralandığı olayda güvenlik görevlileri bize saldıran gruptaki hiç kimseye müdahale etmedi. Ktü'de kirli bir tezgah kurulmaya çalışılıyor. Daha önce de Fatih Eğitim kampusünde eli sopalı çeteler arkadaşlarımıza saldırmıştı. Üniversite yönetimi bu çeteleri koruyor. Can güvenliğimiz yok. Bu olay bir karşıt görüş kavgası değil, bir çete kavgasıdır. Saldırganlar, öğrenci derneğinde örgütlenen eli sopalı çetelerdir. Amaç üniversitelerde korku ortamı oluşturarak parasız eğitim ve demokratik eğitim hakkı isteyen öğrencileri susturmaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler