KTÜ'deki Etnik ayrımcılık davası sürüyor

 KTÜ Tıp Fakültesi’nde laborant olarak görev yaparken, Kürt ve Alevi  olduğu için baskı gördüğü gerekçesiyle Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Şehriban Öncü ile ilgili davanın ilk duruşması dün yapıldı. Savcılık konuyu yalnızca “H

KTÜ'deki Etnik ayrımcılık davası sürüyor

 

KTÜ Tıp Fakültesi’nde laborant olarak görev yaparken, Kürt ve Alevi  olduğu için baskı gördüğü gerekçesiyle Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Şehriban Öncü ile ilgili davanın ilk duruşması dün yapıldı. Savcılık konuyu yalnızca “Hakaret Davası” olarak mahkemeye taşırken zanlılar haklarındaki suçlamaları reddetti. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Trabzon’da bir süre önce eş durumundan dolayı atandığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde laborant olarak görev yapan Şehriban Ö.’nün işyerinde Kürt ve Alevi olduğu için baskı gördüğü nedeniyle Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusuyla başlayan davanın ilk duruşması dün gerçekleşti.

Şehriban Ö., kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Merve E. ve bu yaşadıklarını aktararak yardım talep ettiği Bölüm Başkanı Zümrüt B. ile birlikte dekanlık hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na hakaret ve etnik mobbing uygulandığı yönündeki suç duyurusunda bulunmasının ardından, savcılık yalnızca hakaret davasıyla konuyu mahkemeye taşıdı.

Trabzon 3 Sulh Ceza mahkemesinde dün görülen davada taraflar hazır bulundu. Mahkemede ifade veren Şehriban Ö. Sanıklar kendisine baskı yaparak hakaret ettiklerini belirtirken, sanık Zümrüt B. ve Merve E. haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. Dava tanıkların dinlenmesi ve delillerin gözden geçirilmesi için ileri bir tarihe ertelendi. 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel