KTÜ'de rektöre protesto!

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde dün yapılan protesto gösterisi ve yaşanan arbedenin ardından bugünde öğrenciler rektörlüğe yürüyerek protesto gerçekletiriyor.KTÜ Öğrenci Kolektifi'nin organzie ettiği protesto yürüyüşü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültes

KTÜ'de rektöre protesto!

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde dün yapılan protesto gösterisi ve yaşanan arbedenin ardından bugünde öğrenciler rektörlüğe yürüyerek protesto gerçekletiriyor.

KTÜ Öğrenci Kolektifi'nin organzie ettiği protesto yürüyüşü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde başladı. "Rektör istifa" sesleriyle protestoyu sürdüren öğrencilerin yürüyüşü rektörlük önüne doğru hareket etti.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN.

Ancak rektörlük önüne gitmek isteyen gruba özel güvenlik Mühendislik Fakültesi önünde barikat kurarak izin vermedi. Bunun üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Yolu açmak isteyen öğrenciler rektör Süleyman Baykal aleyhine sloganlar atarak protestoya devam etti.  Bu sırada yaşanan küçük çaplı arbedede bazı öğrenciler hafif şekilde yaralandı.

Daha sonra öğrenciler olay yerine gelerek kendileriyle görüşen güvenlik şube müdürüne rektörlük önüne giderek rektörle görüşmek istrediklerini aktardılar. Bunun üzerine  şube müdürü rektörü arayarak durumu iletti ve Rektör Baykal'dan gerekli izini aldı. Öğrenciler yaşanan kısa süreli arbedenin ardından aldıkları izinle birlikte rektörlük binasının yan tarafına gelerek burada basın açıklaması yaptı.

Öğrenci grubu basın açıklamasının ardından yeniden sloganlar atarak protestoya devam etti. Grup yeniden rektörlük binasının önüne gelmek isteyince güvenlik müdahale etti ve yeniden bir arbede yaşandı. Arbedenin ardından yaralanan 3 öğrenci ambulanslarla hastaneye götürüldü.

Daha sonra öğrenciler çevik kuvete yumurta attı. Daha sonra çevik kuvvet set bir şeklde müdahale etti. İki öğrenci daha hastaneye kaldırıldı. Daha sonrası öğrenciler bulundukları yerde basın açıklaması yaparak olay yerinden dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler