KTÜ'de rektöre ''demokratik ol'' çağrısı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi  , KTÜ Öğrenci Kolektifi bugün rektörlük önünde basın toplantısı düzenledi.Rektör Süleyman Baysal’ın verdiği sözleri tutmayarak demokratik davranmadığını savunan öğrenciler yaptıkları konuşmayla Baysal’a karşı yılmayacakların

KTÜ'de rektöre ''demokratik ol'' çağrısı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi  , KTÜ Öğrenci Kolektifi bugün rektörlük önünde basın toplantısı düzenledi.

Rektör Süleyman Baysal’ın verdiği sözleri tutmayarak demokratik davranmadığını savunan öğrenciler yaptıkları konuşmayla Baysal’a karşı yılmayacaklarını iifade ettiler.

KTÜ Öğrenci Kolektifi üyelerinden Seda Kenanoğlu okuduğu basın bildirisi ile Rektör Süleyman Baysal’a seslendi.

İşte o bildiri;

Son dönemde üniversitemizde demokratik hak ve özgürlüklerin ‘’demokrasi’’ havarisi bir rektör tarafından yerle bir edildiği, düşüncelerimizi ifade etmenin affedilmez bir suç haline getirildiği bir durumla karşı karşıyayız. Demokrat bir rektör olma iddiası ile geçtiğimiz yıl göreve gelen Süleyman Baykal, piyasacılık ve yandaşçılık konusunda hiçbir hamleden kaçınmıyor.’’Demokrat bir rektör olacağım’’ , ‘’öğrenciler tabi ki siyasetle ilgilenecek’’ sözlerinin ardından rektör olarak göreve gelen Süleyman Baykal, koltuğa oturduğu andan itibaren sözlerini unutmuş ve yaptığı uygulamalarla adeta başka bir insan halini almıştır.

Buradan rektör Süleyman Baykal’a sesleniyoruz:

Açılan soruşturmalara ve verilen cezalara karşı haklarımızı savunacağız.Baskılarla,yasaklarla biat eden gençlik modeli kurma çabanız sonuçsuz kalacak. Yasaklara ve soruşturmalara rağmen biz o afişleri asmaya , bildirileri dağıtmaya devam edeceğiz. Onlar yoksul hakkın emeğini ayakkabı kutularına doldururken , annelerimizin babalarımızın alın terlerini babalı oğullu eritirken , susan ve biat eden bir gençlik olmayı reddediyoruz. Bu ülkeye karanlık gibi çöken AKP iktidarına karşı mücadeleyi üniversitemizde ilmek ilmek örmeye , üniversite alanlarını hırsızlara ve halk düşmanlarına dar etmeye devam edeceğiz.

Vazgeç Süleyman Baykal, soruşturmalar , cezalar , baskılar bizi yıldıramaz !

FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler