KTÜ'de öğrencilerden eylem!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci bugün KTÜ Kanuni Kampüsü’nde yeni kayıt döneminde üniversite yönetiminin 100 TL kayıt parası aldığı gerekçesiyle bir araya gelerek protesto gösterisi düzenledi.Üniversitedeki kay

KTÜ'de öğrencilerden eylem!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci bugün KTÜ Kanuni Kampüsü’nde yeni kayıt döneminde üniversite yönetiminin 100 TL kayıt parası aldığı gerekçesiyle bir araya gelerek protesto gösterisi düzenledi.
Üniversitedeki kayıt binası önünde yapılan basın açıklamasında öğrenciler uygulamanın, hukuksuz olduğunu öne sürerek kayıt yaptırmaya gelen öğrenci ve velilere seslenerek 100 TL kayıt parasını vermemeleri konusunda uyardı. Öğrenciler basın açıklaması sırasında " Müşteri değil, öğrenciyiz. Zorunlu bağış hukuksuzluktur" şeklinde slogan atarak rektörlüğü eleştirdi. "Zorunlu bağış hukuksuzluktur. Adalet Nerede ?" yazılı pankartla basın açıklaması yapan öğrenciler ellerinde 'ödemeyelim' başlıklı küçük el broşürlerini kayıt yaptıran öğrenciler ve velilere dağıttı.
Yaklaşık 2 bin adet bastırılan broşürde "Son iki yıldır hiç bir hukuki dayanağı olmadan yeni kayıt yaptıran üniversitelilerden 100 TL ve ara dönemlerde kayıt tazeleyenlerden 25 TL alan KTÜ yönetimi basına verdiği onca zorla bağış almıyoruz demecine rağmen üniversitelilerden KTÜ Vakfı adına zorla bağış almaya devam ediyor.Ancak biz geçen yıl bu paraları ödemeden okulumuza kayıtımızı yaptırdık. Bu yıl, 'bu paralar zorunlu değil, biz kimseden zorla bağış almıyoruz, isteyen bu paraları ödemeden kaydını yaptırabilir' diye KTÜ Vakfı’nın açıklamalarına rağmen bu paraları vakıf, zorla almaya devam ediyor. Bugün bizler bu bağış paralarını anayasanın güvence altına aldığı' bağış gönüllülük' çerçevesinde alınır anlayışı ile zorla bağış olmaz diyerek alınan 100 ve 25 TL'leri ödemeyeceğiz. İstemediğimiz taktirde bu paraları ödememe hakkımız bulunmaktadır. Bağış parasını yatırmadan okul kayıtlarını yaptırmaya herkesi çağırıyoruz" açıklamalarına yer verildi.
Basın açıklaması sırasında bir veli söz alarak başka üniversitelerde böyle bir uygulamanın olmadığını belirterek KTÜ'de toplanan kayıt parasına anlam veremediğini söyledi. Öğrenciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel