KTÜ'de öğrencilerden basın açıklaması

KTÜ Faik Ahmet Barutçu Kütüphanesi önünde toplanan bir grup Öğrenci Dayanışması üyesi öğrenciler yağmur altında şarkı söyleyerek, öğrencilerin kullanım alanlarının açık olması için basın açıklaması yaptılar. Grup adına konuşan Emre Gülbahar, öğrenciler iç

KTÜ'de öğrencilerden basın açıklaması

KTÜ Faik Ahmet Barutçu Kütüphanesi önünde toplanan bir grup Öğrenci Dayanışması üyesi öğrenciler yağmur altında şarkı söyleyerek, öğrencilerin kullanım alanlarının açık olması için basın açıklaması yaptılar. Grup adına konuşan Emre Gülbahar, öğrenciler için inşa edilmiş olan kampüste her sınıf ve her amfinin her alan öğrencilerin kullanımına açık olması gerektiğini savundu.

Üniversite yönetimini uyardıklarını belirten Gülbahar, “Üniversitemizin açılışında üniversite rektörünün açıklamasından bir bölüm aktarıyorum; 'Yarınlara en iyi şekilde hazırlanacağınız eğitim-öğretim almanız ve aynı zamanda entelektüel düzeyde yetiştirilmeniz bizim en önemli görevimizdir' Bu açıklamayı yapan rektörümüzün yönetimi bu sözü unutmuşçasına akıl dışı uygulamaları yürürlüğe sokuyor.

Üniversitemizin çeşitli etkinlikler düzenlenmesi için yapılmış olan kültür merkezi artık öğrencilerin yapacağı ücretsiz etkinliklee yüksek ücretler karılığında kiralanıyor. Entelektüel düzeyde gelişmemizi kendilerine görev belleğini söyleyenlere bu uygulamayı yapması en hafif tabirle akıl tutulmasıdır. Çeşitli panel, şiir dinletisi ya da kulüp etkinlikleri için üniversitemi 2 bin lira ya kardar ücret istemektedir. Bir kez daha üniversite yönetimini uyarıyoruz. Öğrencilerinizin yanında yer alın ve üniversitelerin tüccar mantığıyla yönetilemeyeceğini bilin” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel