KTÜ'de öğrenciler tasarıyı protesto etti

 Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, yürüyüş düzenleyerek YÖK Yasa Tasarısı’nı protesto etti.Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan Öğrenci Kolektifi üyesi ya

KTÜ'de öğrenciler tasarıyı protesto etti

 

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, yürüyüş düzenleyerek YÖK Yasa Tasarısı’nı protesto etti.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan Öğrenci Kolektifi üyesi yaklaşık 100 öğrenci, sloganlar atarak YÖK Yasa Tasarısı’nı protesto etti ve rektörlük binasına kadar yürüdü.

Ellerinde ”YÖK’e hayır”,”YÖK’de reform olmaz", "YÖK kapatılsın", "Parasız Eğitim İstiyoruz", "Sermaye Defol” şeklinde yazılı döviz taşıyan öğrenciler, “Müşteri değil öğrenciyiz", "YÖK kalkacak polis gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek" şeklinde sloganlar attı.

Yürüyüş sırasında bir öğrenci, yürüyüş yapan grubun üzerine doğru yürümek istedi ancak güvenlik güçleri öğrenciyi etkisiz hale getirerek olası bir gerginliğin önüne geçti.

Öğrenci grubu adına konuşan Anıl Baran, yeni YÖK yasasıyla üniversitelerin sermayenin kucağına atıldığını belirterek, “Bu tasarıdaki özerklik kelimesi üniversitelerin mali açıdan kendi yağında kavrulmasından başka bir anlam ifade etmiyor. Müşteri olarak değerlendirilen üniversitelilerden katkı payları alınacak, imkanlar şirketlere peşkeş çekilecek ve bunlardan elde edilen gelirle bilimi sermaye ihtiyaçları doğrultusunda kullanılan bir üniversite modeli ortaya çıkarılacaktır. Bu yasayla üniversiteler sermayenin kucağına bırakılacak” dedi

Yapılan açıklamaların ardından rektörlük önündeki alanda öğrenciler horon oynadıktan sonra olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel