KTÜ'de Mezuniyet Töreni

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 43. Dönem mezunlarını verdi. 20 Mayıs 1955 de kurulan ve ilk mezunlarını 1963 de veren KTÜ de Mühendislik Fakültesi 43. Mezuniyet töreni KTÜ Atatürk Kültür Merkezinde büyük bir coşku içersinde gerçekleşt

KTÜ'de Mezuniyet Töreni

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 43. Dönem mezunlarını verdi. 20 Mayıs 1955 de kurulan ve ilk mezunlarını 1963 de veren KTÜ de Mühendislik Fakültesi 43. Mezuniyet töreni KTÜ Atatürk Kültür Merkezinde büyük bir coşku içersinde gerçekleştirildi.

 

Törene Ak Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl ve KTÜ mezunu Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan’KTÜ Rektörü İbrahim Özen , İnşaat Mühendisleri odası başkan  ve yöneticileri   Makine Mühendisleri Odası başkanı Şaban Bülbül ,Öğretim görevlileri öğrenci velileri ve öğrenciler  katıldı

 Törende Mühendislik Fakültesi Dekanı Alemdar Bayraktar, Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan,  ve Rektör yardımcısı Prof Dr Necati Tüysüz birer konuşma yaptılarİnşaaat Mühendisliği bölüm başkanı Prof Ragıp Erdöl öğrencilere Mühendislik yemini ettirdi.

 

Mühendislik Fakültesini 3,89 not ortalaması ile  birincilikle bitiren  Elektirk ve Elektronik bölümü  öğrencisi Teoman Mert öğrenciler adına bir konuşma yaptı.Daha sonra dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

 Mert yaptığı konuşmada 4 Yıllık zorlu ve yorucu bir maratonun ardından mezun olmanın gururunu yaşadığını belirterek” Bütün arkadaşlarım adına bu kürsüde bulunmak benim için büyük gurur kaynağıdır.

2010 yılı mezunları olarak , lisans eğitimlerimizin bitmesinin sevincini , bugün bir arada yaşamaktayız.

 

Bununla birlikte : arkadaşlarımızdan hocalarımızdan ve üniversitemizden de ayrılmanın hüznü içerisindeyizHayallerimizi ve ideallerimizi gerçekleştirebilmek ; yaratıcı , yenilikçi ve donanımlı bir mühendis olabilmek için geldiğimiz ; Türkiye’nin en köklü ve saygın üniversitelerinden birisi olan Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden bugün bu değerleri kazanarak mezun olmanın gururunu yaşıyoruz

Ülkemizde 4. Olarak kurulan üniversitemizin nelere hangi  imkanlara sahip olduğunu , ancak bu şehre gelince anlayabilirsiniz .Eşsiz bir güzelliğin içerisinde yer alan üniversitemiz ; doğal güzelliklerinin yanı sıra , kampüsüyle , sosyal olanaklarıyla , alt yapısıyla ve kaliteli eğitimiyle tam bir bütün oluşturmaktadır.Bu nedenle ; Ülkemizdeki üniversiteler arasında ,Karadeniz Teknik Üniversitesi , sınava  girecek adaylar arasında ,ön sıralarda tercih edebilecek üniversitelerdendir.

Lisans eğitimimize başladıktan sonra , biz mühendis adayları ne kadar zor bir mesleği seçtiğimizin farkına vardık.Çünkü sadece derslerde aldığımız eğitimle bir mühendis olunamayacağını : bu nedenle bireysel  olarak da kendimizi fazlasıyla geliştirmemiz gerektiğini anladık.Belirlediğimiz hedef doğrultusunda daha kaliteli donanımlı bir mühendis olabilmek için , aldığımız teorik ve uygulamalı bilgilerle yetinmeyip , hayata başarılı bir mühendis olabilmek için kendimizi sürekli geliştirilmeli ve yenilikleri takip etmeliyiz.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel