KTÜ'de kavga davasına tepki

rabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü önünde toplanan ve kendilerini "Öğrenci Kolektifi" olarak adlandıran bir grup, yaklaşık 6 ay önce üniversite öğrencisinin karşıt görüşlü öğrencilerce dövüldüğünü olayla ilgili dava

KTÜ'de kavga davasına tepki
rabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü önünde toplanan ve kendilerini "Öğrenci Kolektifi" olarak adlandıran bir grup, yaklaşık 6 ay önce üniversite öğrencisinin karşıt görüşlü öğrencilerce dövüldüğünü olayla ilgili dava sürecini tepki gösterdi.
 
Grup adına açıklama yapan Ali Şahin, KTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi Metehan Tuna Göre'nin (24) yaklaşık 6 ay önce karşıt görüşlü öğrencilerin saldırısına uğrayarak yaralandığını belirterek, Metehan'ın hayati tehlikesi sürerken, saldırganların delil olmadığı gerekçesiyle 'denetimli serbestlikle' salıverildiği dava sürecini protesto ettiklerini söyledi.
 
Metehan'ın eşit, parasız, bilimsel, nitelikli eğitim hakkı mücadelesi veren, özgürlük türküleri söyleyen ve sanatın özgür olmasını isteyen üniversite öğrencisi olduğunu anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Metehan'a yapılan saldırı özgür ülke ve üniversite istediği için bunun mücadelesini veren üniversitelilere yapılmış bir saldırıdır. Metehan'a yapılan saldırılar onun yaşam direncini asla yıldırmamıştır. Metehan mücadeleye olan sevdasını sürdürürken, nasıl umut doluysa hayata karşı yaşam mücadelesini de o umutla kazanmıştır. Metehan uğradığı saldırı sonucu hayati tehlikeyi 21 gün sonra atlatmış ve uyanmıştır. Buna rağmen Metehan'a saldıran faşistler elini kolunu sallayarak dışarıda gezerken ve üniversite öğrenimlerine devam ederken Metehan'ın tedavisi hala sürmektedir."
 
Şahin, üniversitede parasız, bilimsel ve nitelikli eğitimin hak olduğunu savunduklarını dile getirerek, "Ücretsiz ulaşım, barınma ve beslenme de haktır diyerek mücadele veren bizler, kantinlerimizi, fakültelerimizi bu gerici çetelere teslim etmeyeceğiz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz. Mete'ye saldıran bu faşistler karşısında hepimiz tanığız. Yarın sabah 09.00'da Trabzon Adliyesinde yapılacak davaya herkesi çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Gruptakiler, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel