KTÜ’de Hukukçuların zirvesi başlıyor

 Yargıtay üyelerinin katılacağı sempozyuma, icra iflas konusunun uygulanmasında duayen olan hukukçularda kanun ile ilgili açıklamalarda bulunacaklar. Tüm hukukçular ile avukatlar ve halka da açık olan sempozyum Cuma günü saat 09.30’ da KTÜ Osman Turan Kon

KTÜ’de Hukukçuların zirvesi başlıyor

 

Yargıtay üyelerinin katılacağı sempozyuma, icra iflas konusunun uygulanmasında duayen olan hukukçularda kanun ile ilgili açıklamalarda bulunacaklar. Tüm hukukçular ile avukatlar ve halka da açık olan sempozyum Cuma günü saat 09.30’ da KTÜ Osman Turan Kongre salonunda yapılacak. Soru cevap yöntemi ile hukukçular kanunda aksayan yönleri de masaya yatıracak.
 
 
26 Nisan Cuma günü saat 09.30’da KTÜ Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki buluşmada, Türk hukuk hayatına büyük değişiklikler getiren yeni Hukuk Muhakemeleri Kanununun İcra ve İflas Hukukuna etkilerinin konu edileceği sempozyuma, Yargıtay üyeleri de katılıyor.
 
Halka ve avukatlara açık yapılacak sempozyumda karşılıklı soru cevap yöntemi de uygulanacak.
 
Sempozyuma; Yargıtay’ın Ticaret Hukuku, Bankalar ve İcra Hukukunda uzmanlaşmış 19. ve 23. Hukuk dairesi başkanları Seyit Çavdar ile Hamit Dündar katılacak. Ayrıca; Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ruhan Erdem, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süha Tanrıver, İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra İflas Hukuku Anabilim dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Selçuk Öztek ile Türkiye’nin icra iflas hukukunun duayeni kabul edilen öğretim görevlisi Av. Talih Uyar’da sempozyumda bildiriler sunacak.
 
Sempozyuma KTÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Recep Narter ile İstanbul’dan her hafta Trabzon’a gelip KTÜ Hukuk’ta ders veren Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Taylan Özgür Kiraz yönetecek.
 
KTÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Turan bütün hukukçuları öğrenci ve vatandaşları sempozyuma davet ederek, KTÜ Hukuk’un önümüzdeki dönemde de benzer bilimsel buluşmalara ev sahipliği yapacağını belirtti.
 
 
KTÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Pehlivan
 
 
 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler