KTÜ'de hıyarlı protesto!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Dayanışması üyesi bir grup öğrenci Yüksek Öğrenim Kurumu’nu (YÖK) protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi. Protestoda üzerine ‘Diplomalı Hıyarcı’ yazılı, satıcı görünümündeki bir öğrenci, tezgahtaki salatalıkl

KTÜ'de hıyarlı protesto!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Dayanışması üyesi bir grup öğrenci Yüksek Öğrenim Kurumu’nu (YÖK) protesto etmek için bir yürüyüş düzenledi. Protestoda üzerine ‘Diplomalı Hıyarcı’ yazılı, satıcı görünümündeki bir öğrenci, tezgahtaki salatalıkları öğrenci arkadaşlarına dağıtması ilginç görüntüler oluşturdu.

KTÜ Öğrenci Dayanışması üyesi yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu YÖK’ü protesto için KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Kantini önünde toplanarak, Faik Ahmet Barutçu Kütüphanesi’ne kadar yürüdü.

Ellerinde ‘YÖK’ü de yeni başkanını da istemiyoruz, balık baştan koktu’, ‘Yeni YÖK başkanı ne hoş geldin ne de sefa geldin’, ‘YÖK’süz yeni yılı kutluyoruz, yazılı dövizler taşıyan öğrenci grubundan bir öğrenci boğazına ip yardımıyla astığı tahta tezgaha ‘Diplomalı Hıyarcı’ yazısı yazarak, bu salatalıkları öğrenci arkadaşlarına ikram etti.

Grup adına konuşan Hamza Anlayış, yeni yıla YÖK’süz girmek istediklerini belirterek, “Üniversitelerde şirketler her istediğini yapabilirken neden öğrenciler en ufak bir etkinlik yapmak için bin bir eziyetten geçiyor.

Her boş arsaya üniversite adı altında bina dikiyorlar ama bizlerin mezun olunca diplomalı hıyarcı olmamamız onların umurunda değil. Bizler bilimsel eğitim aldığımız, fikirlerimizi özgürce dile getirebildiğimiz üniversiteler istiyoruz ve bunların önünde engel olarak bir kukla gibi duran YÖK’ü istemiyoruz” dedi.

Öğrenci grubu yapılan açıklamalarından ardından kendi aralarında horon oynadıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel