KTÜ'de gece yarısı eylemi

 Türkiye'nin bir çok ilinden Taksim'de günlerdir süren Gezi Parkı protestosuna destek geldi. Bir protestoda Trabzon’da yapıldı. Gece saat 04:00 sıralarında toplanan yaklaşık 600 KTÜ’lü öğrenci gezi parkın yıkımını protesto etti.  Sosyal paylaşım sitelerin

KTÜ'de gece yarısı eylemi
 
Türkiye'nin bir çok ilinden Taksim'de günlerdir süren Gezi Parkı protestosuna destek geldi. Bir protestoda Trabzon’da yapıldı. Gece saat 04:00 sıralarında toplanan yaklaşık 600 KTÜ’lü öğrenci gezi parkın yıkımını protesto etti. 
 
Sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenen yaklaşık 600 üniversiteli genç, Taksim Gezi Park'ta ağaçların kesilmesini protesto eden göstericilere polis müdahalesini protesto etmek için biraya geldi. Kalkınma Mahallesinde buluşan kalabalığa taraftar grupları ve bazı partilerin gençlik kolları da destek verdi. Topluluk "Her yer Taksim her yer direniş", "Kimyasal Erdoğan", "Direne direne kazanacağız", "Faşizme karşı omuz omuza", "Satılmış medya istemiyoruz" ve "Hükümet İstifa" sloganları attı. "Diren Gezi Park İzmir Yanında", "Gezi Parkı Yıkarsanız Ülkeyi Başınıza Yıkarız" ve "Bir Orman Gibi Kardeşçesine" pankartları taşıyan topluluk Onuncu Yıl marşını söyledi. Topluluk daha sonra Kalkınma Mahallesinden KTÜ’nün içine girerek yürüyüşe geçti.  Göstericiler caddeyi boydan boya doldururken apartmanların balkonlarından bazı vatandaşlar eyleme destek verdi. Yaklaşık bir saat daha protestoyu sürdüren gençler dağıldı.
 
Haber : Şükrü Üçüncü / Haber61.NET 
 
1.20130601101337.jpg
 
2.20130601101402.jpg
 
3.20130601101413.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler