KTÜ'de Ergenekon dinlemesi

Haber61.Net - Haber Merkezi - Şükrü Üçüncü - Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde okuyan 8 öğrencinin posta adresine gelen mektup şok yarattı.Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen mektupta 8 öğrenci ‘’Silahlı terör örgütüne üye olma’’ kapsamı

KTÜ'de Ergenekon dinlemesi

Haber61.Net - Haber Merkezi - Şükrü Üçüncü - Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde okuyan 8 öğrencinin posta adresine gelen mektup şok yarattı.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilen mektupta 8 öğrenci ‘’Silahlı terör örgütüne üye olma’’ kapsamında yürütülen bir soruşturma kapsamında telefon dinlemesi yapıldığı öğrenildi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi oldukları gerekçesi ile dinlenen öğrenciler 12 Mart 2014 tarihinde savcı Yüceler Aslan tarafından gönderilen resmi evrakta, "Şüphelilerin, toplumsal kutuplaşmalara neden olabilecek provokatif faaliyetler sonucunda kamunun huzur ve düzenini bozabilecek, TC devletinin varlığını tehlikeye düşürebilecek, devlet örgütünü zaafa uğratıp Ergenekon Terör Örgütü ile ilişkilendirilebilmelerini gerektirecek herhangi bir suç unsuru tespit edilmediği’’ vurgulandı.

Konu ile alakalı Haber61.Net muhabiri Şükrü Üçüncü'ye açıklamada bulunan Trabzon İşçi Partisi Öncü Gençlik Başkanı Giray Bodur, "Türkiye'nin yurtseverlerinin Ergenekon'dan çıkması bu düzmece davanın da sonunu getirmiştir. Sonu gelen bu davanın pislikleri de ortaya saçılacaktı. Bunu sonuna kadar saklayamazlardı nitekim saklayamadılar da. Halkın mütaalasını yırttığı ve tarihin karanlık sayfalarına attığı bu davanın son bulmasından sonra ben ve diğer arkadaşlarıma gelen dinlendiğimize dair tebliğler bizleri şaşırtmadı. Durum çok nettir Ergenekon halkın azimli mücadelesiyle dağıtıldı ve ortaya pislikleri saçıldı. Bizler Mustafa Kemal'in askerleri olarak, Ergenekon ile sarsılan ve ayrışan Mafya-Tarikat-Gladyo rejimini dağıtına ve Türkiye'de emeğin egemen olduğu tam bağımsız ve gerçekten demokratik Cumhuriyet'i kurana kadar mücadelemiz devam edecektir."ifadelerini kullandı.

Dinlenen öğrencilerin isimleri ve bölümleri

Yeliz D. - KTÜ Tıp Fakültesi

Giray B. - KTÜ Ekonometri

Mercan Ö. - KTÜ Makina (Yüksek okul)

Aylin Y. - KTÜ  Mimarlık

Atalay Karaüç - KTÜ  Orman Endüstri

Oğuz Can E. - Açık öğretim sosyoloji

Nurettin A. - KTÜ Ekonometri

1.20140609111039.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel