Ktü'de dijital dönüşüm konuşuldu

 Bilişim sektöründe faaliyet gösteren Lenovo'nın, KOBİ'lere ve üniversite öğrencilerine online dünya ile ilgili son gelişmeleri anlattığı projesi kapsamında Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencilerine 'dijital dönüşüm' anlatıldı.Bilişim s

Ktü'de dijital dönüşüm konuşuldu

 Bilişim sektöründe faaliyet gösteren Lenovo'nın, KOBİ'lere ve üniversite öğrencilerine online dünya ile ilgili son gelişmeleri anlattığı projesi kapsamında Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencilerine 'dijital dönüşüm' anlatıldı.

Bilişim sektöründe faaliyet gösteren Lenovo'nın, KOBİ'lere ve üniversite öğrencilerine online dünya ile ilgili son gelişmeleri anlattığı projesi kapsamında Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencilerine 'dijital dönüşüm' anlatıldı. KTÜ Osman Turan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Lenovo Türkiye Genel Müdürü Gülfem Çakmakçı, konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda öğrencilerle online dünyada kariyer fırsatları ve online dünya ile ilgili son gelişmeler paylaşıldı.

 

Lenovo Türkiye Genel Müdürü Çakmakçı, Türkiye'de 61 milyon 700 bin kişinin cep telefonu kullandığını belirtti. Son bir yılda da 1 milyon 400 bin yeni internet kullanıcısı oluştuğuna işaret eden Çakmakçı, bir kişinin ortalama 8 saatini internet başında geçirdiğine dikkat çekti. Türkiye'de 30 milyon Facebook kullanıcısı olduğuna değinin Çakmakçı, "Yapılan bir araştırmada kullanıcıların sosyal medyada 696 arkadaşının olduğu belirlenmiş. Sosyal medya bu kuşağın arkadaşlık kavramını da değiştirdi." dedi.

 

Bu verilerini internet ve sosyal medyanın insan hayatına ne kadar girdiğini de gösterdiğini ifade eden Çakmakçı, tüm gelişmelere rağmen dijital dönüşümün aslında yeni başladığını vurguladı. Çakmakçı, gençlere bu konuda kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler