KTÜ'de çadırlı protesto!

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki (Ktü) Atatürk Kültür Merkezi'nde (Akm) tiyatro oyunu sahnelemelerine izin verilmemesi nedeniyle oturma eylemi yapan öğrenciler, Rektörlük binası önüne çadır kurdu.Kanuni Kampüsü'nde bulunan Rektörlük binası önünde bir a

KTÜ'de çadırlı protesto!

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ndeki (Ktü) Atatürk Kültür Merkezi'nde (Akm) tiyatro oyunu sahnelemelerine izin verilmemesi nedeniyle oturma eylemi yapan öğrenciler, Rektörlük binası önüne çadır kurdu.

Kanuni Kampüsü'nde bulunan Rektörlük binası önünde bir araya gelen Ktü Üniversiteli Kadın Kolektifi üyesi 13 öğrenci, iki ağaç arasına ip gererek, mandalla "Akm'yi istiyoruz alana kadar gitmiyoruz" yazılı pankart astı. Öğrenciler, bu alanda iki çadır kurarak, yere halı serdi.

Çeşitli sloganlar atan ve düdük çalan gruptakiler adına açıklaması yapan Fidel Çakmak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Akm'de sergilenmek üzere hazırladıkları, "Anam, Bacım, Avradım" adlı tiyatro oyununun sahnelenmesine izin verilmemesi üzerine başlattıkları oturma eyleminin 15'inci gününe ulaştığını söyledi.

Oturma eylemi sırasında özel güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradıklarını ve karşıt görüşlü bir grup öğrencinin pankartlarını indirdiğini iddia eden Çakmak, "Akm'yi alana kadar buradan gitmeyeceğiz. Bu nedenle de eylemimizin 15'inci gününde çadır kurmaya karar verdik. Geceyi, çadırlarda geçireceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel