KTÜ'de arbede sonrası açıklama

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)'nde dün akşam stand açma meselesi yüzünden çıkan tartışma sonrası KTÜ öğrenci kollektifine bağlı bir grup öğrenci basın açıklaması yaptı.Makine Mühendisliği kantişni önünde toplanan öğrenciler 23 yaşında kanserden hayat

KTÜ'de arbede sonrası açıklama

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)'nde dün akşam stand açma meselesi yüzünden çıkan tartışma sonrası KTÜ öğrenci kollektifine bağlı bir grup öğrenci basın açıklaması yaptı.

Makine Mühendisliği kantişni önünde toplanan öğrenciler 23 yaşında kanserden hayatını kaybeden arkadaşları Ahmet Yılmaz'ın adının yaşatılması adına kuracakları kütüphaneye kitap toplamak stand kurduklarını belirterek üniversite öğrenci derneğinde örgütlenen bir grubun kendilerine saldırdığını belirttiler.

 

Grup adına açıklama yapan Melike Ardunç ''ellerinde soda şişeleri ve sopalarla standa saldıran bu kişileri hepimiz gayet iyi tanıyoruz. üniversite yönetimi ile kol kola fotıoğraflar çektirip ardından kantinlere gelerek öğrencilere saldıran bu faşist grup üniveristede yaşamı engelleyerek üniversitelilerin can güvenliğini tehdit etmekten çekinmiyor. Bugün 10 Aralık insan hakları günü. Bizler kanser sonucu kanser sonucu hayatını kaybeden arkadaşımzı için açtığımız standa saldıran bu insanlıktan nasibini almamış kişileri protesto ediyoruz. Üniversite yönetimine şikayette bulunacağız. Ancak biz buradan bir kez daha söylüyoruz ki hafta boyuynca standlarımız kantinlerde olmaya devam edeek. Ahmet için kitap toplamaya devam edeceğiz. Ahmet kitaplarla yaşamaya devam edecek'' dedi.

Basın açıklaması srasında sloganlar atarak bağıran öğrenciler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar. Bu sırada KTÜ'ye bağlı çok sayıda özel güvenlik ve basın açıklamasının yapılacağı yere gelen kalabalık bir polis ekibi yeni bir taşkınlığın yaşanmaması için hazır bekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel