KTÜ'de 20, yıl dönümü kutlandı...

Karadeniz Teknik Üniversitesi (MTÜ) Maden Mühendisliği bölümünün kuruluşunun 20. yıl dönümü dolayısıyla, Mısırlı Prof. Dr. Fathi Habashi'nin konferans vereceği bildirildi.    Organizasyon yetkililerinden alınan bilgiye göre, kuruluş yıl dönümü etkinlikler

KTÜ'de 20, yıl dönümü kutlandı...

Karadeniz Teknik Üniversitesi (MTÜ) Maden Mühendisliği bölümünün kuruluşunun 20. yıl dönümü dolayısıyla, Mısırlı Prof. Dr. Fathi Habashi'nin konferans vereceği bildirildi.  

 

Organizasyon yetkililerinden alınan bilgiye göre, kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, 3 Mayıs'ta Maden Mühendisliği bölümünde "mezunlar buluşması" gerçekleştirilecek. 4 Mayıs'ta ise KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde "altın ve gümüş hidrometalurjisi" konulu konferans, 5 Mayıs'ta yöredeki çeşitli maden işletmelerine teknik gezi ve 6 Mayıs'ta da yörenin tarihi ve turistik mekanlarına geziler düzenleneceği belirtildi.

 

Konferans programı dahilinde "periyodik tabloya yeni bir bakış",

 

"Kışladağ altın madeni", "cevherlerden metal kazanımı", "Mastra altın madeni", "karıştırmalı değirmenlerde seramik öğütücü ortam seçimi',

 

"ekstraktif metalurjinin kısa tarihi", "refrakter altın cevherlerinin biyooksidasyonu", "altın ve gümüş hidrometalurjisi" ve "Kanada'da lisansüstü eğitim olanakları" konulu sunumlar yapılacak.

 

Prof. Dr. Fathi Habashi'nin, 4 Mayıs'taki konferans programında, "altın ve gümüş hidrometalürjisinde yeni gelişmeler" başlığı altında beş sunum gerçekleştireceği kaydedildi.

 

-PROF. DR. HABASHI KİMDİR-

 

Mısır doğumlu olan Prof. Dr. Habashi, doktora derecesini İnorganik Kimyasal Teknolojiler alanında Viyana Teknoloji Üniversitesi'nde aldı. Birçok farklı üniversitede misafir profesör olarak görev yaptı. Kanada Laval Üniversitesi'nden emekli oldu. Büyük çoğunluğu ekstraktif metalürjinin farklı konularında olmak üzere 75 araştırma makalesi, 110 değerlendirme makalesi, 120 tarihi makalesi, 15 teknik raporu, 120'den fazla kitap eleştirisi, 4 patenti ve 30'a yakın kitabı bulunmakta.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler