KTÜ Tıp'ta para meselesi...

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde döner sermayeden sağlık personeline ödeme yapılmamasının ardından bu kez de asistan hekimlere hastane yönetimi tarafından nöbet paralarının ödenmediği ortaya çıktı...NÖBET PARASI NEREDE?Sağlık Bakanlığı’nın sağlık ça

KTÜ Tıp'ta para meselesi...

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde döner sermayeden sağlık personeline ödeme yapılmamasının ardından bu kez de asistan hekimlere hastane yönetimi tarafından nöbet paralarının ödenmediği ortaya çıktı...

NÖBET PARASI NEREDE?

Sağlık Bakanlığı’nın sağlık çalışanlarıyla yaptığı toplu sözleşmede 2013 yılı ile 2015 yılı arasında asistan hekimlerinin 120 saate kadar nöbet paralarının yüzde 50 zamlı ödenmesi yer almasına rağmen KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde çalışan asistan hekimler yılbaşından bu yana nöbet paralarını alamıyor. Geçtiğimiz günlerde Farabi Hastanesi’nde sağlık personelinin döner sermaye ödemelerini alamaması üzerine asistan hekimlerin de nöbet paralarını alamaması sağlık sendikalarının tepkisine neden oldu.

HEKİMLER MAĞDUR

Asistan hekimlerin mezun olamama korkusuyla haklarının gasp edilmesine ses çıkaramadığını belirten Sağlık Sen Trabzon Şubesi Başkanı Ümit Pamuk, “2 aydır nöbet paralarını alamayan asistan hekimleri mağdur oldukları halde ses çıkartamıyor. Emekleri sömürülenler gelecek korkusuyla susturuluyor” dedi. Türk Sağlık Sen Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Serdar ise “Sendika olarak bu olayın takipçisiyiz, resmi yazımızı hazırladık. Asistan hekimlerimizin haklarını savunacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler