KTÜ Rektörlüğü'ne aday oldu!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim üyesi Prof. Dr. Fahri Özcan, 2012 yılı Haziran ayında yapılacak olan KTÜ Rektörlüğü seçimleri öncesi adaylığını ilk açıklayan isim oldu.Adaylığı ile ilgili açıklamalarda bul

KTÜ Rektörlüğü'ne aday oldu!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim üyesi Prof. Dr. Fahri Özcan, 2012 yılı Haziran ayında yapılacak olan KTÜ Rektörlüğü seçimleri öncesi adaylığını ilk açıklayan isim oldu.

Adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Fahri Özcan, KTÜ’yü Türkiye'nin ilk 5 üniversitesi arasına sokmaya çalışacaklarını söyledi. Prof. Dr. Fahri Özcan, "KTÜ için 2023'e kadar bir vizyon geliştirmek, çağdaş Türkiye'nin saygın üniversiteleri arasına sokmak için rektörlük seçimi öncesi bu kararı almış bulunuyorum. Artık taşın altına elimizi sokmanın zamanı geldi geçiyor bile.

Üniversitemizin çok büyük sorunları var. Biz Karadeniz'de artık ağabey konumundayız hemen hemen 4-5 üniversitenin ağabeyi konumundayız. Gerek Karadeniz gerekse Türkiye bağlamında üniversitemizi çağdaş ve Türkiye'nin ilk beş üniversitesi arasına sokmak için elimizden ne gelirse yapacağız” dedi.

Objektif, liyakatın ön planda olduğu, siyasi çekişmelerden uzak, bilimin ön planda tutulacağı bir üniversite hayal ettiğini kaydeden Özcan “Projelerimizi ilerleyen dönemlerde açıklayacağız. Rektörlük seçimleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu üniversite ve ülke bizim, gidecek ne başka üniversitemiz ne de ülkemiz var. Bunu bildiğim için bir Karadenizli olarak böyle bir yola çıktık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel