KTÜ Rektör adayı Özcan konuştu

 Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)  Rektör adayı, KTÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana bilim Başkanı Prof .Dr. Fahri Özcan Haber61'e önemli açıklamalar yaptı. Rektör adayı Özcan Bilimsel çalışmalaını ödül vererek destekleyeceklerini söylediRekt

KTÜ Rektör adayı Özcan konuştu

 Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)  Rektör adayı, KTÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana bilim Başkanı Prof .Dr. Fahri Özcan Haber61'e önemli açıklamalar yaptı.
 Rektör adayı Özcan Bilimsel çalışmalaını ödül vererek destekleyeceklerini söyledi

Rektör Adayı Özcan "Öğretim görevlileri arasında ayrımcılığıda sonlandıracağız.  KTÜ'de ki her bilim adamı bizim ekibimizdir".


Karadeniz Teknik Üniversitesi rektör adayı Özcan KTÜ'nün 2020 li yıllara hazarlanması gerektiğinin altını çizerek"  KTÜ'deki rektörlük  seçimleri hepimizin bildiği gibi 14 Haziran 2012’de perşembe günü yapılacak. Yaklaşık 10 gün sonra KTÜ önemli bir seçim sürecini tamamlayacaktır. Üniversitemizin yükselmesi 2020’li yıllara hazırlanması için bazı projelerimiz var. Bunlardan en önemlisi Karadeniz Teknik Üniversitesi Türkiye’nin en eski 4. Üniversitesidir. Bu üniversiteyi Türkiye’deki ilk 10 üniversitenin içerisine sokmak hedefimiz olacaktır. Zaten yıllar önce Türkiye’nin  ilk 10 üniversitesi arasında olan KTÜ’yü bilimsel akademik ve liyakatın öne alındığı bir öğretim üyesi, öğretim görevlisi, öğrenci profili ile birlikte tercih edilen ve yüksek puanlarla girilen ve girilmesi gereken bir üniversite haline getireceğiz.

Bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız. Şehirle Ticaret Odası’yla sanayi kuruluşlarıyla ve zirai konularla ilgili üniversitenin ilgili fakülteleri yüksek okulları ile  en kısa zamanda projeler üretmek üzere bir araya geleceğiz.
Üniversite şehir entegrasyonu mutlak suretle periyodik yapılacak toplantı, sempozyum panel buna benzer bölgemizin kalkınması ilerlemesi için üniversitenin katkısı mutlak suretle sağlanacaktır.

Yıllardır sorun haline gelen bu durumu 2. yılımızın içersinde tamamlamayı düşünüyoruz. Öğretim üyelerinin özlük hakları ve lojman meselesi özellikle çıbanbaşı olmuş kronik sorunlar mutlak suretle giderilecektir. Öğretim üyelerinin sempozyum panel gibi kitap dergi ve buna benzer basım ve yayın aşamasında olan projeler desteklenecek ve bu projelerin hayata geçirilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacaktır. Üniversitemizde lüks sayılabilecek her türlü harcama engellenecektir. En acil ihtiyaçlar öncelik sırasına göre belirlenecek ve bütün ihtiyaçların hakkaniyet kuralları içerisinde öğretim üyeleri öğretim görevlileri öğrenciler arasında adaletli ve barışçıl bir şekilde çözümü sağlanacaktır.

Bildiğiniz gibi KTÜ bölgemizin ve Türkiye’nin en eski üniversitesidir. Ağabey konumunda olduğumuz 5 tane küçük üniversite var. Rize Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi Artvin Üniversitesi hatta Bayburt Üniversitesi bizim şuanda gözümüzün içine bakan üniversitelerdir. Bunlar bizim yapacağımız bütün hamleleri örnek alıyorlar, örnek almak durumundalar. Onun için bir sorumluluğumuz da bu üniversitelerle iş birliğini entegrasyonu çok süratli ve yoğun bir şekilde yapmak.  Zaten bu üniversitelerin tamamı aşağı yukarı bizim bünyemizden ayrıldı.Bir diğer olay Türkiye’deki entegrasyon. Yani Türkiye’deki üniversitelerle entegrasyon. Dünya üniversiteleriyle olan entegrasyon.

 

Bilimsel projeler kesinlikle ödüllendirilecektir. Çok önemli projeler çok önemli yayın yapan öğretim üyeleri fakülteler yüksek okullar kesinlikle ödüllendirilecektir. Ve bunların önü açılacak teşvik amacıyla birlikte. Mümkün olursa üniversitemizin 900 civarında öğretim üyesiyle aşağı yukarı eğitim fakültesi ayrı bir kampus gibi duruyor. Tabi çok geniş bir alana yayılan bir bölge üniversitesiyiz. Üniversitemizin 2. Bir devlet üniversitesi olması ve yapılması için 2. Bir devlet üniversitesinin eğitim merkezi  2. Bir devlet üniversitesi yapılmasına ben şahsım ve ekibim adına  çok sıcak bakıyorum. Tabi bu yetkili kurum ve kuruluşlarla konuşulacak ondan sonra değerlendirmeye tabi tutulacak. Projeler devlet yetkilileri tarafından uygun görülürse ben bu olayın uygulanmasına çok sıcak bakıyorum. Bu vesileyle seçim sürecinin sonuna gelirken tüm öğretim üyelerine akademik hayatında başarılar dilerim.

Rektörlük makamı 24 saat herkese açık olacaktır. Merkeziyetçi bir yaklaşım içerisinde kesinlikle olmayacağız defalarca belirttiğim gibi. Ana bilim, bilim dalları en küçük birimlerin eğer kendi aralarında sorunlar olursa çözülmesi sağlanacak, olmazsa barışçıl akademik liyakatın ve özgürlüğün ön planda olduğu bir ortam içerisinde sorunlar giderilmeye çalışılacaktır. Tepeden inme atamalar bölüm birimlerin dağıtılması fakültelere rektörün yetkisini kullanarak atama ve buna benzer müdahaleler kesinlikle olmayacaktır. Benim söyleyeceklerim şimdilik bu kadar.

Ekibiniz hazır mı?

Ekip tabiki hazır. Her bir profesör potansiyel ekiptir. Her bir öğretim üyesi doçent ya da yardımcı doçent potansiyel ekiptir. İyi olan, liyakatı olan üretime katkısı olan herkes ekibin içindedir. Yoksa ‘Ahmet’in adamı şu kadar hizmet etmiş o benim adamım şu senin adamın’ olmayacaktır, olmamalıdır. Kim üniversiteye hizmet etmişse o ekibin içindedir. Ekip Atatürk’ün dediği gibi öğretim üyeleridir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel