KTÜ Öğrencilerinden 'Savaşa Hayır' Yürüyüşü

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde hükümetin Suriye politikasını eleştiren bir grup öğrenci, "Madem çıktı tezkere, Meclis gitsin askere" ve "ABD Ortadoğdu'dan defol" sloganları atarak yürüdü.Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifine bağlı bi

KTÜ Öğrencilerinden 'Savaşa Hayır' Yürüyüşü

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde hükümetin Suriye politikasını eleştiren bir grup öğrenci, "Madem çıktı tezkere, Meclis gitsin askere" ve "ABD Ortadoğdu'dan defol" sloganları atarak yürüdü.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifine bağlı bir grup öğrenci, bugün KTÜ Kanuni Kampüsü'nde, hükümetin Suriye politikasına tepki yürüyüşü yaptı. İktisat Fakültesi önünden başlayan yürüyüşte, savaş karşıtı sloganlar atan öğrenciler, "Kan, vahşet, gözyaşı değil barış istiyoruz" pankartı taşıdı. Ahmet Faik Barutçu Kütüphanesi'ne doğru devam eden yürüyüş geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Kütüphane önünde sona eren yürüyüşün ardından öğrencilerden Nergis Dikici grup adına açıklamalarda bulundu.

Suriye halkının bağımsızlığını savunduklarını belirten Dikici, "AKP'nin bu savaşını sahiplenmiyor ve karşısında duruyoruz. Bizler nasıl ki İsrail Büyükelçisi üniversitemize geldiğinde anti-emperyalist bir bilinçle Filistin halkından yana olduysak, İngiliz büyükelçisi geldiğinde ezenden değil ezilenden yana olduysak, yine aynı bilinçle savaştan değil barıştan yana olacağız" dedi.

'BU BİZİM SAVAŞIMIZ DEĞİL'

Dikici, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Emperyalizmin çıkarları uğruna bu ülkenin evlatlarını gözünü kırpmadan savaşa iten AKP hükümeti bilmelidir ki; bu ülkede barışı savunan ve ABD'nin maşası olmak istemeyen duyarlı üniversiteliler var. Bizler, ABD'nin Ortadoğu'daki krizinin ve Suriye üzerindeki planlarının faturasını ödemek istemiyoruz. Tüm dünya halkları kardeştir. Bu savaş bizim savaşımız değildir. Bu savaş, çıkarları uğruna halkları bir birine kırdırmaya çalışan emperyalist güçlerin savaşıdır."

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel