KTÜ Öğrenci Kolektifi'nden basın açıklaması

  KTÜ Öğrenci Kolektifi bugün saat 12:00’da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde Üniversitede çıkan olaylar hakkında bir basın açıklaması düzenledi.KTÜ Öğrenci Kolektifi,“Geçtiğimiz günlerde üniversitemizde yaşanan olaylar ülke gündeminde de yer almıştır. Yaş

KTÜ Öğrenci Kolektifi'nden basın açıklaması

 

 

KTÜ Öğrenci Kolektifi bugün saat 12:00’da Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde Üniversitede çıkan olaylar hakkında bir basın açıklaması düzenledi.

KTÜ Öğrenci Kolektifi,

“Geçtiğimiz günlerde üniversitemizde yaşanan olaylar ülke gündeminde de yer almıştır. Yaşanan olayların perde arkasını defalarca kez yaptığımız basın açıklamalarıyla kamuoyuna anlattık. Ancak son yaşadığımız olaylar neticesinde yaşananların Trabzon kamuoyuna da tam anlamıyla anlaşılmadığını görerek kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bir kez daha tüm açıklığıyla süreci tamamlayacağız.

Sayın Süleyman Baykal için öğrencilerin üniversite salonlarını kullanmak istemeleri olağanüstü bir talep olsa gerek. Bu yüzden salonun tahsisi için günler öncesinden gerekli yasal başvurular yapılmış olmasına rağmen yapılan yasal başvurular üniversite yönetimi tarafından ilgi görmemiş, dikkate alınmamış ve reddedilmişti. Bizzat konunun muhatabı olan rektör Süleyman Baykal’ın kapısına gittiğimizde her defasında kapıdan çevrildik. Süleyman Baykal buna gerekçe olarak da bizi “üniversiteli” olarak görmediğini iddia etmiştir.

Yaşananların üstüne gerçekleşen bir başka trajikomik durum ise, top oynadığımız içini yürüyüş yapmak istediğimiz için bizlere saldıran, kadınları taciz eden ve bir çok arkadaşımızı darp eden özel güvenlik görevlilerinin ertesi gün bizden şikayetçi olmasıdır. Şikayetçi olan görevlilere soruyoruz: Şikayetiniz siz bize saldırırken kendimizi korumaya çalışmamızdan mı, yoksa dayak yerken size yardımcı olamayışımızdan mı ?

Süleyman Baykal’a çağrımızdır, zararın neresinden dönerse kardır. Karşımızdaki kim olursa olsun asla vazgeçmeyeceğiz yılmayacağız. Üniversitelinin salonlarına sanatı taşıyacağız, özgürce AKM’de oyunumuzu oynayacağız. Salonlar bizimdir, alacağız!” şeklinde konuştular.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel