KTÜ mezuniyet töreninde Bakan

   KTÜ Stadı’nda yapılan mezuniyet törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ile öğrenciler ve aileleri katıldı.     KTÜ’den bu yıl m

KTÜ mezuniyet töreninde Bakan

   KTÜ Stadı’nda yapılan mezuniyet törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
   
  KTÜ’den bu yıl mezun olan yaklaşık 6 bin 500 öğrenci ve öğretim görevlilerinin katıldığı kortej yürüyüşü ile başlayan mezuniyet töreninde üniversite birincisi KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü mezunu Burcu Orak bir konuşma yaptı. Türbanlı bir öğrenci olan Burcu Orak konuşmasında Kamu Personeli Seçme Sınav’ına vurgu yaparak “KPSS Sonucuna göre mücadele etmek ve onun sonucunda göre hayatımızı şekillendirmeye çalışacağız. Biz başka alanlara gitme zorunluluğu bırakmadan ülkemizin aydınlık yarınlarına katkıda bulunmak istiyoruz. Ve yine bizlerden sonra bu sıralara gelecek kardeşlerimizin mezun olduktan sonra aynı kaygılarla karşılaşmamaları bizlerin siz değerli devlet büyüklerinden en büyük isteğidir. Meslek hayatımızın ilk engelini atladığımızı düşünürken yeni yeni mücadelelere girişeceğiz” dedi.

KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ise “Bugün yüksek öğreniminizi tamamlayarak KTÜ’nün mezunlar ailesine katılıyorsunuz. Biliyorum ki mezuniyetinizden dolayı coşkulu heyecanlı ve mutlusunuz. Ama yine biliyorum ki arkadaşlarınızdan okulunuzdan ve bu güzel şehirden ayrılacağınız için biraz buruk birazda üzüntülüsünüz. Şimdi artık yeni hayaller kurma yeni ufuklara yelken açma zamanı. Akıl ve bilimin rehberliğinde azimle çalışmaya devam ediniz” diye konuştu.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise bakan olduktan sonra ilk defa bir üniversitenin mezuniyet törenine katıldığına dikkat çekerek “Bir öğrenci olarak öğretim üyesi ve bir baba olarak defalarca mezuniyet mutluluğu yaşadım. Ama bir bakan olarak ilk defa bir mezuniyet törenine katılıyorum. O da KTÜ’ye nasip oldu, büyük bir mutluluk duyurum” şeklinde konuştu.

    Öğrencilere kendilerine güvenmelerini tavsiye eden Bakan Davutoğlu “Kendinize güvenin, ülkenize güvenin, milletinize güvenin. Bugün mezun oldunuz ama hayat yeni başlıyor. Kendinize güveninizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Çünkü bu aziz milletin tarih içinde yapacağı çok aziz misyonlar var. Siz bu misyonları ifade edeceksiniz. Bu bayrakları bugün dalgalandırırken, gelecekte de bu bayrakları en yüce makamlara taşıyacağınıza eminiz. Aranıza hiçbir fitne girmesine izin vermeyin. Bu fitne odaklarına izin vermeden Türkiye’nin neresinden olursak olalım bu ülkenin onurlu vatandaşları olarak tarihte hak ettiğimiz yeri alacağız. Bizim doğal kaynımız yok, ama bizim kaynağımız sizlersiniz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından, okulda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, tören kep atma etkinliği ile sona erdi.
Bakan Ahmet Davutoğlu, tören sonrası havayolu ile Ankara’ya hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel