KTÜ işçileri davalarını kazandı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nden 2013 yılının ilk gününde işten çıkartılan 68 taşeron işçisinden 10'u daha işe geri dönüş davasını kazandı. Mahkeme işçiler geri alınmazsa, tazminat ödenmesine karar verdi.  Trabzon İş Mahke

KTÜ işçileri davalarını kazandı!
Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nden 2013 yılının ilk gününde işten çıkartılan 68 taşeron işçisinden 10'u daha işe geri dönüş davasını kazandı. Mahkeme işçiler geri alınmazsa, tazminat ödenmesine karar verdi. 
 
Trabzon İş Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında işten çıkarılan işçiler ve avukatları Zeynep Ceren Boztoprak ve Zeynep Esra Kunduracı Güngör hazır bulundu. 14 Ocak'ta açılan işe geri dönüş davasında mahkeme, verdiği kararda 10 işçinin işe iadesini, işveren tarafından işe geri alınmamaları halinde Kutsan Gıda Toplu Temizlik Limitet Şirketi, Doğu Yemek Danışmanlık Limitet Şirketi ve Gökhan Yemek Hizmetleri Limitet Şirketine 4 net ve 4 brüt maaş tazminat ödenmesini karar verildi.
Mahkemenin ardından Trabzon Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan taşeron işçiler ve sendika üyeleri, işe geri dönüş davasını kazandıklarını söyledi.
 
Grup adına bir açıklama yapan SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, “Yaklaşık 6 aydır KTÜ’de işten çıkartılan ve bunun mücadelesini veren arkadaşlarımızla aylardır beraberiz. İşten çıkartılan işçilerin haklı oldukları mahkemeye kararıyla bir kez daha kanıtlandı. Mahkeme diyor ki, işten atılmaları usulsüzdür işe iadelerini gerekiyor” dedi.
 
Öte yandan, İşten çıkartılan işçilerden daha önce 22 tanesi işe geri dönüş davasını kazanmıştı. 10 işçinin açtığı işe geri dönüş davasının ise devam ettiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel