''KTÜ Bilim Üretmiyor''(!)

KTÜ rektör adayı Prof Dr Fahri Özcan haber61.net’e konuştuRektör adayı prof Dr Fahrettin Özcan’dan KTÜ ile ilgili çarpıcı açıklamalar. Prof Dr   Özcan KTÜ’de bir saltanat kurulduğunu ifade ederek, seçilmeleri  halinde Liyakatin ve Akademik başarının hedef

''KTÜ Bilim Üretmiyor''(!)

KTÜ rektör adayı Prof Dr Fahri Özcan haber61.net’e konuştu

Rektör adayı prof Dr Fahrettin Özcan’dan KTÜ ile ilgili çarpıcı açıklamalar. Prof Dr   Özcan KTÜ’de bir saltanat kurulduğunu ifade ederek, seçilmeleri  halinde Liyakatin ve Akademik başarının hedeflendiği bir üniversite yaratacaklarını söyledi

KTÜ İLE GURUR DUYUYORUM

Rektör adayı Prof Dr Fahrettin Özcan KTÜ’nün Türkiye’nin en eski Üniversitelerinden biri olduğunu belerterek ”Karadeniz Teknik Üniversitesi hepimizin bildiği gibi Türkiye’de kurulan 4.Üniversite.  Bende bu üniversitenin mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Bölgemizin en büyük Üniversitesi  KTÜ ‘de  haziran ayında yapılacak rektörlük secimi için adaylığımı daha önce açıklamıştım. Amacımız bunu üst düzeylere çıkarmak, üniversitemizde eksik olan  bazı şeylerin süratle giderilmesini sağlamak. Akademik  mülakatı ön plana almak. Yapılacak işlerde rektörün katılımcı ruha sahip olmasını, KTÜ Rektörünün bütün bireylere, çalışana, personele, öğrenciye eşit mesafede durmasını sağlamak. Akademik özgürlük ruhu bağlamında, bilim ve ana bilim dallarını çalışmaya sevk etmek, bu konuda çalışmaya destek vermek ve böylece de başarıyı yakalamak . En büyük hedefimiz bu olmalı. Rektörün ve yönetim kademesindeki rektör yardımcılarının görevinin de bu olması gerekiyor.

KTÜ BİLGİ VE BİLİM ÜRETMELİ

Genç öğretim üyelerinin, bilim dallarının önünü açarak çağdaş, demokratik, katılımcı, özgür, bilim üreten, çağla bütünleşen, şehirle bütünleşen, entegrasyonu olan  ve bu konuda misyon ve vizyonu olan bir üniversite yaratmak istiyoruz. Bir öğretim üyesi olarak bu grubun devamı olmayacağız.  23 yıldır bu üniversiteye yönetim yapan ve şu anda halen aday olan sayın adaylar, bu grubun yani bu yönetim biçiminin içinde yer almışlardır.   Mesela adaylardan birisi sayın rektörün 10 yıldır dekanlığını yaptığı bir isim. Bir diğeri ise sayın rektörün 10 yıldır danışmanlığını ve rektör yardımcılığını yapan birisi.

YANDAŞ VE CANDAŞ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ

Ben hayatımda şu ana kadar Üniversiteyi yönetim kadronun içinde olmadım. Üniversitede yeni bir dönüşümle öğretim üyelerinin, oylarını  özgür yönetim altında kullanmalarını istiyorum. Baskılara, tehditlere şantajlara hiçbir şekilde boyun eğmemelerini, yeni bir yönetim anlayışına şans vermelerini istiyorum. Burada gördüğünüz gibi bir sürü projemiz var  Çünkü üniversitemizin durumu şu ?  Yandaş öğretim üyeliği ve karşıt öğretim üyeliği..

KTÜ ‘nün Sn Rektörü merkeziyetçi tarzını benimseyerek, yukardan, tepeden inme atamalarla ana bilim dallarla huzurunu bozmakta. Bu da bilim üretmesi gereken bilim ve bilim ana bilim dallarını faaliyetlerinde performans düşük olmasına neden olmaktadır.

LOJMAN DAĞITI FIKRA GİBİ

Lojman dağılımı konusunda bir sürü adaletsizlik var. Üniversite de bende dahil öğretim üyelerinin bir kısmı lojmanda oturuyor. Fakat bu lojman dağıtımı konusunda öğretim üyelerinden birebir edindiğim bilgiler çok büyük adaletsizliğe neden olmuş

Mesela Temel-Dursun fıkrası gibi olacak ama bir olayı anlatayım bir sayın öğretim üyesi lojmana müracaat etmiş sıralamada 90 sıradaymış o öğretim. 2 sene sonra öğretim üyesi kardeşimiz “ses seda çıkmadı benim bu müracaatım ne oldu” diye sormaya gitmiş ona demişler ki “Senin lojman sıralaman 90’dan 130. Sıraya düştü”

Bakın bu Temel fıkrası gibi duruyor ama bu gerçek. Böyle bir şey olmadığını su andaki yönetim yalanlasın isterse.

KTÜ’DE SALTANAT KURULMUŞ

KTÜ’de Çok büyük adaletsizlik var haksızlıklar var. Üniversitede adeta bir saltanat düzeni var.  Bu çok önemli.  Buna özellikle vurgu yapıyorum. Bakın adayların birisi şuandaki rektör adaylarından birisi 10 yıldır dekanı, bir diğeri de 10 yıldır rektör yardımcısı . Şimdi bunlar üniversiteyi değiştireceğini söylüyor. 10 yıldır bir şey yapılmamış buda fıkra gibi..

Benim şimdilik aklıma gelenler bunlar şu çok önemli Karadeniz Teknik Üniversitesi yönetiminde hesap vermesi gereken  kim varsa veya gerekenler varsa onlar hesap vereceklerdir. Bizim yönetimimizde hesap vermesi gerekenler asla kaçamayacak.

ÜNİVERSİTE İLE KENT BİRLİK İÇİNDE OLMADI

KTÜ ayrı bir cumhuriyet bunun için kimse gayret göstermedi ki lojmanıyla marketiyle şusuyla busuyla evet orası ayrı bir cumhuriyet. Bunun değişmesi için kimse gayret göstermedi.  Türkiye’nin 4 en önemli üniversiteyiz ve  Giresun Ordu Gümüşhane Rize Artvin hatta Bayburt’ta ki üniversiteler bizim gözümüze bakıyor. Biz ne yapıyoruz diye biz ne yapmışız ama…

KTÜ HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

Biz olmamız gereken yerin 4 yada 5 kat daha altındayız. Üzülerek söylüyorum. Bu konuda ben sayın rektör adaylarını TV’de açık oturuma da davet ettim kimse gelmedi. Üniversitenin sorunlarını konuşalım dedim. Trabzon halkı seçilecek Rektörü tanımak durumunda  değil mi?  Orası başka bir halkın başka insanların üniversitesi mi?.Onu yönetecek olan kişiyi Trabzon halkı tanımak hakkında  bilgi sahibi olmak zorunda. Maalesef  davet ettiğim oturuma kimse gelmedi.

REKTÖR SEÇİMLER DE TARAFSIZ KALMALI

Trabzon halkı böyle bir duruma nasıl seyirci kalıyor neden tepkisini koymuyor. Bu durum anlaşılır gibi değil.  Başka Üniversitemiz yok. Bu ahlakı bir olaydır. Bunların astığı astık, kestiği kestik.  Al takke ver külah. Şimdi rektörümüz  birini aday gösteriyor.  Yasa gereği artık KTÜ rektörünün seçilme hakkı yok. Rektör benim şu kadar oyum falan var diyor birini işaret ediyor. Tarafsız olması gerekirken taraflı davranıyor . Zaten Trabzon şehri onun umurunda  bile değil

ÖĞRETİM ÜYELERİ NEDEN SUSUYOR?

Ben KTÜ’ye geleli 25 yıl oldu. Yönetimlerde hiç bulunmadım. Söz sahibi de olmadım. KTÜ’deki bilim adamları buna nasıl isyan etmiyor  anlamış değilim. Maalesef  Trabzon halkı da, devlette buna seyirci kaldı. Ben konuşmasam bunlar seslendirilmeyecek. Öğretim üyeleri cesaretli olmalı ve konuşmalı. Niye susuyorlar anlamış değilim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler