KTÜ Berkin Elvan için yürüdü

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'ndaki evinden ekmek almak için çıktığı sırada polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi ile yaralandıktan 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (

KTÜ Berkin Elvan için yürüdü

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'ndaki evinden ekmek almak için çıktığı sırada polisin attığı biber gazı fişeğinin başına isabet etmesi ile yaralandıktan 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) bir grup öğrenci protesto yürüyüşü düzenledi.

KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci, Rektörlük binasına kadar yürüyerek hükümet aleyhine slogan attı. Berkin Elvan’ın fotoğrafı ile  'Berkin Elvan ölümsüzdür' yazısının buluduğu pankart açan öğrenciler, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak, 'Hepimiz Berkin’iz öldürmekle bitmeyiz' ve 'Katil polis hesap verecek' diye slogan attı. Grup adına bir konuşan Alper Özkul, yaşanan olayı 'Cinayet' olarak nitelendirerek, "Gencecik canları ailesinden, arkadaşlarından, toplumdan çekip alanlardan, o gaz fişeğini ateşleyenlerden ve o emirleri verenlerden hesap soracağız" dedi. Grup açıklama ardından dağıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler