"Krize rağmen önümüz açık"

  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Gürcistan Sarp Sınır Kapısı’nın her geçen gün uluslararası taşımacılık için öneminin arttığını söyledi.Gürcistan Sarp Sınır Kapısı’nın her geçen gün uluslararası taşımacılık için ön

"Krize rağmen önümüz açık"

 

 Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy, Gürcistan Sarp Sınır Kapısı’nın her geçen gün uluslararası taşımacılık için öneminin arttığını söyledi.

Gürcistan Sarp Sınır Kapısı’nın her geçen gün uluslararası taşımacılık için öneminin arttığını söyleyen Ulusoy, “İlimizin ticareti, yakın komşu ülkelerimiz ile kurduğumuz sıkı bağlar ve dostluklar yanında iş bağlantılarımız ile gelişecektir. Bu amaçla kurduğumuz Dünya Ticaret Merkezi, bölgenin uluslararası bir buluşma merkezidir. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türk-İran İş Konseyi Eş Başkanlığı’nı kuruluşundan bugüne kadar devam ettirmekteyim. İnanıyorum ki, İran ile Türkiye arasındaki ilişkiler ve ticaret hacmi önümüzdeki yıllarda daha da artacaktır. Her şeye rağmen komşularımızla iyi geçinmemiz hepimizin menfaatindedir.

Gürcistan Sarp Sınır Kapısı her geçen gün uluslararası taşımacılık için önemi artıyor. Orta Asya, Kafkasya ve Uzak Doğu ülkelerine mal ve yük taşımacılığımızda devam eden artışların süreceğini tahmin ediyorum. Rusya, her zaman olduğu gibi ülkemizin en önemli komşularından biridir. Karşı komşumuz ile yürütülen iş birliği çalışmaları ile her ili tarafın ekonomisinde olumlu gelişmeler ve ticaret hacimleri yakalanacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’de sürekli imkanların arttığını ifade eden Meclis Başkanı Ulusoy, şöyle konuştu:

“Dünya genelinde yaşanan krizlere rağmen ülkemizin önünün daha açık olduğunu düşünüyorum. Çünkü iş adamımızın, özel sektörün yapacağı çok iş var. Ticaret ve Sanayi Odamız, içinde bulunduğu bu bölgenin her zaman nabzını tutmuş, yerinden kararlar ile bölgeyi ve ülkeyi ileriye taşımıştır. Avrasya bölgesinde bütün ticaret ve sanayi odalarının bir ağabeyi kuruluşudur.

Bütün iş camiasının önderidir. Bu kabiliyet, güç ve deneyim Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın tarihinden gelmektedir. Karadeniz’in ve Trabzon’un hedefi her zaman açık olan ülkemizin önündeki ufuktadır. Bölge insanımız çalışkanlığı ile bu ufku yakalayacağına inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel