Köyündeki taşı kullanamayınca

  Gümüşhane'nin Mescitli köyünde taş ustası olan baba-oğul, "taş fırın" ve "ızgara taşı" yapımı için köylerindeki kayaları kullanmalarına izin verilmediği için Konya'dan taş getirerek üretim yapıyor. Kent merkezine bağlı Mescitli köyünde kurduğu atölyede

Köyündeki taşı kullanamayınca

 

 

Gümüşhane'nin Mescitli köyünde taş ustası olan baba-oğul, "taş fırın" ve "ızgara taşı" yapımı için köylerindeki kayaları kullanmalarına izin verilmediği için Konya'dan taş getirerek üretim yapıyor.

 

Kent merkezine bağlı Mescitli köyünde kurduğu atölyede oğlu İrfan Öztekin ile taş ustalığı yapan Mustafa Öztekin, "10 yıl önce kendi köylerindeki taş ocağından çıkardığı taş ile "ızgara taşı" ve "taş fırın" üretmeye başladığını" söyledi.

 

Söz konusu dönemde izinsiz taş çıkardığı için 8 bin lira ceza verilmesi yüzünden taş ocağını kapatmak zorunda kaldığını belirten Öztekin, "Şimdi ise Konya'dan taş getirterek oğlum İrfan ile üretimi sürdürüyoruz. Gümüşhane'de, Konya'dan getirdiğimiz taştan çok daha kaliteli taş var ama gerekli izini alamadığımız için kullanamıyoruz" dedi.

 

Köylerindeki taşı kullanmalarına izin verilmesini isteyen taş ustası Mustafa Öztekin, "Eğer köyümüzdeki taşı kullanmamıza izin verilirse ürettiğimiz ızgara taşı ve taş fırını daha ucuza satabiliriz. Gerekli başvurularımızı yaptık" diye konuştu.

 

Baba mesleğini sürdüren İrfan Öztekin de "Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü mezunuyum. Öğrenci ikin tatil günlerimde babama çıraklık yapıyordum. Okulu bitirince iş bulamayınca babamın da rahatsızlanması üzerine bu işi başladım" ifadelerini kullandı.

 

-Izgara taşına Almanya ve Fransa'dan talep var-

 

Ateşin üzerine yerleştirilerek üstüne konulan etlerin pişirilmesinde kullanılan ızgara taşının kanserojen madde üretmediği için piknikçilerce tercih edildiğini anlatan İrfan Öztekin, ızgara taşı için Türkiye'nin yanı sıra Almanya ve Fransa'dan da talep aldıklarını ifade etti. Öztekin, ürettikleri çeşitli büyüklükteki taş fırınları ise çevre köyler ile illere sattıklarını söyledi.

 

İrfan Öztekin, üretim için köylerindeki taşı kullanmak istediklerini belirterek, "Eğer köyümüzdeki taşı kullanmamıza izin verilirse daha büyük bir tesis kurmayı planlıyoruz. Böylece istihdam da sağlamış olacağız" dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel