Köylere tek tip proje hazırlanıyor

İl Özel İdaresi tarafından köylerde hizmet kalitesinin arttırılması ve kaçak yapılaşmanın önlenmesi amacıyla köy yerleşik alanlarının belirlenme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında köy yerleşik alanlarında ev ve inşaat yapılabilmesi için Öz

Köylere tek tip proje hazırlanıyor

İl Özel İdaresi tarafından köylerde hizmet kalitesinin arttırılması ve kaçak yapılaşmanın önlenmesi amacıyla köy yerleşik alanlarının belirlenme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında köy yerleşik alanlarında ev ve inşaat yapılabilmesi için Özel İdaresi'nden izin alınmadan tek bir çivi dahi çakılamıyor. İl Özel İdaresi bu konuda vatandaştan uygulanacak projeyi isteyerek uygun görmesi halinde onay veriyor. Bu konuda oldukça şikayet aldıklarını ifade eden İl Genel Meclisi Üyesi Atıf Yüksel, proje maliyetleri nedeniyle vatandaşın zor durumda kaldığını belirtti.

Köylerde 6-7 bin TL'yi bir araya getiren köylünün inşaat yapmak için kolları sıvadığını ifade eden Yüksel, "Proje istenilen köylü bu parasını projeye veriyor. Parasını buraya verince ev yapmak için parası kalmıyor. Tabi ki, biz araştırmadan etüt etmeden proje hazırlanmadan inşaat yapılsın demiyoruz. Ek ücret alınmadan tip projeler uygulanarak bunun çözümü bulunabilir. Bunun uygulanması çok zor değil. Çevre illerdeki örnekleri gibi problem çözülmeli" dedi.
 

İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş da bu konuda yakın zamanda tamamlanacak tip projelerin hazırlandığı kaydetti. 10 adet farklı tip projelerin 1 ay içerisinde tamamlanmasını ön gördükleri ifade eden Tekintaş, "Proje konusunda ekonomik olarak sıkıntı çekmek istemeyenlerin bu projelerin bitmesini beklemelerini tavsiye ediyoruz. Hazırlanan projeleri beğenmeyenlerin yine kendi projelerini hazırlatmaları mümkün olabilecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel