KÖYDES'e Devam Kararı

Samsun,Ordu,Giresun,Trabzon,Gümüşhane,Bayburt ve Rize ile Artvin İl Genel Meclisi Başkanları, Trabzon'da bir araya geldi.2008'de bitecek olan KÖYDES projesinin Karadeniz Bölgesinde devam edilmesi için lobi yapmaya karar verdi.. Karadeniz Bölgesi''deki 8 i

KÖYDES'e Devam Kararı

Samsun,Ordu,Giresun,Trabzon,Gümüşhane,Bayburt ve Rize ile Artvin İl Genel Meclisi Başkanları, Trabzon'da bir araya geldi.2008'de bitecek olan KÖYDES projesinin Karadeniz Bölgesinde devam edilmesi için lobi yapmaya karar verdi..

 

Karadeniz Bölgesi''deki 8 il Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'un il genel meclisi başkanları Trabzon'da bir araya geldi. Trabzon il genel meclisi başkanı Muhammet Balta'nın çağrısı ile Trabzon'da buluşan meclis başkanları bölgesel kalkınma, bölgesel işbirliği, bölge illeri arasındaki ortak projelerin üretilmesi ile ilgili bir çalışma yaptı. Bir gün süren toplantının en önemli bölümünü ise 2008 yılının sonunda bitecek olan Köydes projesinin Karadeniz bölgesine özel olarak devam ettirilmesi ile ilgili olarak bilimsel bir çalışma yapılması oldu. Rize İl Genel Meclisi Başkanı Rahmi Metin, konu ile ilgili olarak yaptığı ön açıklamada toplantının sonuç bildirgesinin pazartesi kamuoyuna duyurulacağını belirterek “Bölgesel iş birliği konusunda neler yapabileceğimizi masaya yatırdık. Yeni dönemde, Karadeniz Bölgesi'nin turizm yatırımları konusunda bölgemize ciddi bir eğilimin olacağı kesin bu açıdan Karadeniz'in güney çevre yolu olarak adlandırılan Ordu'dan-Artvin'e yayla yollarının birleştirilmesi projesi de bizim için hayati önem taşımaktadır” dedi.

 

Trabzon il genel meclisi başkanı Muhammet Balta'da KÖYDES projesinin Karadeniz bölgesinde devam etmesi konusundaki çalışmalarının devam ettiğini belirterek “Bu konuda ciddi bilimsel raporlarla haklılığımızı ortaya koymak istiyoruz” dedi.

 

Toplantıya, Trabzon il genel meclisi başkanı Muhammet Balta'nın haricinde, meclis başkan vekili Haydar Revi, Ak Parti Gurup Başkanı Mehmet Öztürk, Rize meclis başkanı Rahmi Metin, başkan vekili Ali Rıza Sancak tutan, Samsun meclis başkanı Necati Demir başkan vekili Davut Albayrak, Gümüşhane meclis başkanı Yaşar Yılmazer, Ordu meclis başkanı Şanser Şahin, ordu ak parti grup başkanı Kazım demir  ile Giresun meclis başkanı Fikret Aslan katılırken Artvin ve Bayburt meclis başkanları alınacak kararlara iştirak edeceklerine dair toplantıya mesaj ilettiler



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel