Köy yollarına en ideal çözüm

Samsun İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, köy yollarındaki problemlere yerinde ve hızlı müdahale için mobil (seyyar) konkasör tesislerinin en ideal yöntem olduğunu belirterek, mobil konkasör temini için çalışma başlattıklarını söyledi.İl Özel İ

Köy yollarına en ideal çözüm

Samsun İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, köy yollarındaki problemlere yerinde ve hızlı müdahale için mobil (seyyar) konkasör tesislerinin en ideal yöntem olduğunu belirterek, mobil konkasör temini için çalışma başlattıklarını söyledi.

İl Özel İdaresi, hizmet vermekle görevli olduğu köy yollarının standartlarının yükseltilmesine yönelik olarak, Genel Sekreter Aslan Karanfil başkanlığında altyapı personeli ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bir süredir yol çalışmalarına nitelik ve sürat kazandıracağı düşünülen mobil konkasör tesisleri üzerinde çalıştıklarını belirten Aslan Karanfil, “Şu anda köy merkezlerinin dörtte üçüne asfalt ile ulaşılabiliyoruz. Diğer bağlantı ve tali yollarımız ise stabilize. Görev alanımızda toplam 8 bin 200 km kayıtlı yol ağı olduğu düşünüldüğünde halihazırda hiç de azımsanamayacak bir orana sahibiz. Tüm yol ağımızı asfalt yapamayacağımıza göre şu anda yapılması gereken öncelikli iş mevcut durumun korunması ve stabilize kalitesinin artması olmalıdır. Bu da ancak olası problemlere yerinde ve hızlı bir müdahale ile gerçekleşebilir. Bu hizmetin sunulması için yaptığımız araştırmalar; mobil (seyyar) konkasör tesislerinin bu amaca ulaşmak için en ideal yöntem olduğunu gösterdi” dedi.

Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Recep Aydın, Altyapı Daire Başkan Vekili İlhan Uysal, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili Mehmet Akif Özdemir ile teknik personellerin katıldığı toplantıda aktif olarak idarece işletilen sabit konkasörlere, ilave olarak bir mobil konkasörün de dahil edilmesi ile işlerin daha verimli ve hızlı yürüyeceği konusunda fikir birliğine varıldığı bildirildi.

Bu bağlamda idarenin mobil (seyyar) konkasör alımı ya da kiralanması şeklinde alternatifli çalıştığı, her ilçenin ihtiyaç duyduğu kaliteli stabilize malzemesini temini için ilçelerde bu çalışmanın yapılacağı, böylelikle stabilize yolların elek altı malzemesi dökülerek silindir ile sıkıştırılmak sureti ile standartlarının yükseltileceği ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel