Köy kuduz karantinasına alındı

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Bindal köyünde kurtların saldırdığı hayvanlardan biri telef oldu.Telef olan hayvanın kuduz olduğu tespit edilince köy karantinaya alındı.Kurtların saldırdığı 2 büyükbaş hayvan ile bir çoban köpeğinin yaralanması ve yara

Köy kuduz karantinasına alındı

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesine bağlı Bindal köyünde kurtların saldırdığı hayvanlardan biri telef oldu.

Telef olan hayvanın kuduz olduğu tespit edilince köy karantinaya alındı.
Kurtların saldırdığı 2 büyükbaş hayvan ile bir çoban köpeğinin yaralanması ve yaralanan ineklerden birinin telef olması üzerine yetkililer, telef olan inekten numune aldı. Alınan numune, Erzurum Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü'ne gönderildi. Yapılan tahliller sonucunda telef olan ineğin kuduz olduğu tespit edilince, köy karantinaya alınarak hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.
Yetkililer tarafından köydeki hayvanların aşılanmasına başlanırken, risk grubunda bulunan vatandaşlar da Sağlık Müdürlüğü tarafından aşılanmaya başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler