Kov kalesinde Trabzonlular...

TEDAK’ın programı olan yürüyüşe Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım ve toplam 36 sporcu katıldı.Gümüşhane merkeze bağlı Esenyurt köyünden başlayan yürüyüş kapsamında sporcular ilk olarak

Kov kalesinde Trabzonlular...

TEDAK’ın programı olan yürüyüşe Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım ve toplam 36 sporcu katıldı.
Gümüşhane merkeze bağlı Esenyurt köyünden başlayan yürüyüş kapsamında sporcular ilk olarak geçtiğimiz yıllarda onarılan “Kov Kalesini” ziyaret etti.
 

CANCA KALESİ DE RESTORE EDİLECEK
Sporcularla birlikte kalede incelemelerde bulunan Vali Salihoğlu, yeni restore edilen kalenin duvarlarına yazılan sloganlarla ilgili bir gazetecinin sorucuna, “Bunlar eğitimle korunacak şeyler. Sonuçlara buralara bekçi koyacak halimiz yok” diye cevap verdi. Vali Salihoğlu, Kov Kalesinin 370 bin TL ödenekle restore edildiğini, belirterek şunları söyledi: “Bunun yanı sıra Keçi kalesini de tamir ettik. Şimdi de şehir merkezimizdeki Canca kalesi için ödenek istedik. Oranın da projesi hazır. Yine Torul kalesinin de keşif projesini yaptırdık. Gümüşhane’mizde 6 tane kale var. İkisi yapıldı, 4 tanesinin de projeleri yapılıyor. Kültür Bakanlığımızın ödeneği olduğu müddetçe tamamlayacağız. Tabi istiyoruz ki buraları birileri kiralasın, burada gelenlere hem çay kahve ikram etsin, hem de kendi kazansın. Ama maalesef öyle bir talipli çıkmadı.” dedi
Sporcular kaledeki incelemelerin ardından aynı köyün yaylasına yakın bir vadiden Çamlıköy köyüne bağlı Işıkdere mahallesinde yürüyüşü sonlandırdı.
Kulüp olarak 16 sporcu ile katıldıkları yürüyüş hakkında açıklamalarda bulunan TEDAK Başkanı Ali Melih Tankutay, kulüp olarak her hafta sonu düzenledikleri yürüyüş faaliyetleri kapsamında sık sık Gümüşhane geldiklerini belirterek, 16 kişi ile katıldıkları faaliyetin çok güzel olduğunu söyledi. Havanın güzel olmasını, “Böyle gün sayısı bundan sonra sayılı olur” diye ifade eden Tankutay, iki kulüp olarak güzel havanın tadını çıkardıklarını söyledi.
Sporcular 11 kilometrelik parkuru yaklaşık 4 saatte tamamlarken, sonbahar mevsiminin bütün güzelliklerini bir arada yaşamanın tadını çıkardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel