Koray Aydın rüşvet operasyonu için ne dedi?

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın dün bir takım görüşmeler ve toplantılar için Trabzon'a geldi. Koray Aydın gelir gelmezde gündeme ilişkin değerlendirmeyi haber61.net'e yaptı. İşte Aydın'ın o açıklamaları:"Son günlerde gündemde olan bu yolsuzluk operas

Koray Aydın rüşvet operasyonu için ne dedi?

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın dün bir takım görüşmeler ve toplantılar için Trabzon'a geldi. Koray Aydın gelir gelmezde gündeme ilişkin değerlendirmeyi haber61.net'e yaptı. İşte Aydın'ın o açıklamaları:

"Son günlerde gündemde olan bu yolsuzluk operasyonu Türkiye'nin de, Dünya'nın da en büyük yolsuzluk operasyonu en büyük vurgunudur. Çünkü ilk defa bir kabinede 4 bakanın suçlandığı bir operasyon. Aslında bunun ayak sesleri daha önceden vardı. Herkeste daha önceden yolsuzluk yapıldığını gözetliyordu. Ama Türkiye'nin bu baskıcı ortamında bunlar dile getirilemiyordu. Şimdi bu yolsuzluk operasyonu ile çok şey ortaya çıktı. Şimdi ben bunu çok yakından takip ediyorum. Çıkan tapelerin tamamını okudum. Tapeler yalan söylemez. İnsanların arasındaki konuşmaların kayıt altına alınmasıdır. Mahkeme kararı ile dinleme yapılırsa kişiler arasındaki bu tapeler  yani ses kayıtları hukuken deli,l olur. Dolayısıyla suçun oluşup oluşmadığında en büyük kanıtlar bunlardır. O tapeleri dinlediğimizde ise tüylerimiz diken diken oldu. O birbirlerine sarf ettikleri sözler o yolsuzluk ile ilgili dedikleri gerçekten içler acısı şeylerdi.  Rüşvetin o kadar rahat bir ortamda yapıldığını gösteriyor ki bu güç zehirlenmesidir. Bu aşırın gücün getirdiği özgüven bana bir şey olmaz tavırları ile yapılmış şeylerdir. Her şeyi örterim ben, kimse bir şey anlamaz durumunun yerle bir olmuş halidir. Dolayısıyla ortada olup bitenler saklanacak gizlenecek türden değildir. 

dsc_1366.jpg

BAŞBAKAN HERKESİ ŞAŞIRTTI

Başbakan'ın bu operasyondan sonraki tutumu çok şaşırtıcıdır. Herkes büyük şaşkınlık içindedir. Bu işin üzerine gidip gereğinin yapmak doğru yolu seçmek varken bana dış güçler komplo kurdu yok Halkbank hedefteydi gibi argümanlar kullanarak çırpınması büyük şaşkınlık yaratmıştır. Özellikle AKP'ye oy verenlerde çok şaşırmıştır bu duruma. İstanbul Emniyet müdürünü görevden almıştır. Şuana kadar 500e kadar polisin yeri değiştirildi. Noldu? Polis çöktü. En önemlisi ise Adli Kolluk sistemindeki yönetmeliği değiştirerek bağımsız çalışması gereken Cumhuriyet başsavcılarının bir üst makama bilgi vermesi zorunda bırakılmıştır. Bundan sonrakilerin üstünü örtme anlayışını örtme anlayışını getirmiştir. Çünkü demokrasiler yürütme-yargı-yasama üçlüsü üzerine kurulmuştur.  Bağımsız operasyon yapma yetkisini elinden alıyorsun demokrasiye aykırıdır.  

GÖREVDEN ALMALAR TAMAMEN PİSLİĞİN ÜZERİNİ ÖRTMEK İÇİN

MASAK başkanı ve yardımcısı da görevden alındı. MASAK bildiğiniz üzere mali suçlarla mücadele birimi. Kendilerine 1 buçuk yıl önce gelen bir ihbarı değerlendirip operasyon yaptılar. Yani siz bunu niye araştırdınız niye üzerine gittiniz diye görevden alıyor. En sonda TİB'in başına çok enteresan bir MİT mensubu atandı. Bu çok enteresan. Bu demektir ki eskiden insanların bir kısmına hakimdim. Şimdi ise hepsine hakim olacağım. Hiç bir yerden pis koku gelmeyecek her şeyi örteceğim demektir. Bunca tedbir bunca karartmanın ne için yapıldığı anlaşıldı.  Bir 2. operasyon varmış çok büyük. 5 Bakanlığı içine alan Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da içinde bulunduğu bir operasyonmuş. Söylentilere göre de 100 Milyon dolarlık bir yolsuzluk ağını ortaya çıkaran bir operasyonmuş. Bir diğer olayda savcı Ankara'dan İstanbul'dakine 30 kişinin tutuklanma talebini iletiyor. İstanbul'daki savcıda yeni atanan Emniyet Müdürü'nden güç olarak polisleri onun emrine vermiyor. Bu büyük bir skandal ve skandal ötesi bir şeydir. Hukuk sistemimiz çökmüştür. İktidar 2. pislik dalgası ortaya çıkmasın diye elinden geleni yapıyor. Bu şu manaya gelir ben şu işleri yaptım örtebildiğim kadarını örtmek için uğraşacağım diyor.

ONLARA KALSA HER YAPTIKLARI ALLAH İÇİN

 

Türkiye uzunca bir zamandır Allah'ın adını kullanarak dindar kesimlerin Allah ile kandırılarak yapıldı. Her şey Allah adına yapılıyor. Yolsuzluk, rüşvet, şan, makam... Yani sadece Allah'ın rızasını kazanmak niyetinde olan dindar müslümanlar uzun yıllardır Türkiye'de bunun sıkıntısını yaşıyor. Ama bunlar Allah'ın bir gazabıdır. Bana sorsanız ki seni bu süreçte en çok ne yaraladı. beni bu süreçte en çok evinde balyalar ile para bulunan ve bu paraları ayakkabı kutularında saklayan, evinde 6-7 tane kasası olup ağzına kadar para olan kişilerin çıkıp da biz bu paraları İmam Hatip okulu yapmak için saklıyorduk demeleriydi. Bu açıklamalar bunların hiç bir şey de sınır tanımada neler yapabileceğinin bir ibretlik göstergesidir. Suç üstü yakalanmış insanların böyle gerekçeler ile samimi ve dindar insanları hala kullanabilecek olmalarını göstermesi de ibretlik bir olaydır. Şuan kartlar dağıldı. Hükümeti çökmüş bir Türkiye ile karşı karşıyayız. İstifa etmesi gereken bakanlar yeni istifa etti.

dsc_1374.jpgŞunu da söylememde fayda var. Hemşerimiz Erdoğan Bayraktar'ın istifa ediş tarzı ve ortaya koydukları Trabzonluya yakışır bir biçimde olmuştur. Kendisine bu konuda teşekkür ediyorum. Adam gibi davranmıştır. Ve bir yerde de dünya tarihine geçerek kendi Başbakan'ın istifasını istemiştir. Herkesin bunu aklından geçirdiğini herkesin sorumlunun Başbakan olduğunu bilip konuşamadığı bir yerde bunu dile getirerek kendi Başbakan'ını istifaya davet etmesi erdemli ve onurlu bir davranıştır. Trabzonluya yakışır olmuştur. Belli ki yolsuzluk her tarafı sarmış ikinci dalgada 5 bakanlık var Başbakan'ın oğlu da var. Her şeyin ispatlı halde olduğunu duyuyoruz Ankara'da. Tutuklama talebi ile sevkedilenlerin tutuklanmalarının reddedilmesi , vali ve başkanlar hakkında soruşturma açılmasının istenmesi artık mızrağın çuvala sığmayacağının göstergesidir.

SEÇİM ÇALIŞMALARIMIZ SON HIZ DEVAM EDİYOR

Trabzon'da yapılacak olan mahalli seçimleri de çok önemsiyorum. Ve bu konuda hazırlıklarımız sürüyor. Baştan beri Trabzon'da bir şeyin altını çizerek geziyoruz. Biri Ortahisar diğeri Akçaabat. Bunların yanına katacağımız ilçeler ilçeler ile de Büyükşehir'i alabileceğimize inanıyoruz. Ortahisar'ı da Akçaabat'ı da MHP'nin alabileceğiniz konuşuyorlar.  Rakiplerimiz ikisinde de belli olmadığı için bir ankete koymadık. Ama bizim anketlerimiz üzerinden baktığımızda da bu iki yeri alabileceğimizi görüyoruz. 8 ilçede de başa baş mücadele halindeyiz. Maçka, Beşikdüzü, Düzköy, Tonya ilçelerinde de AKP-MHP-CHP yarışı olacak. Diğer bütün ilçelerde de AKP-MHP yarışı var. Bu demektir ki Büyükşehir'de de AKP-MHP vuruşması olacaktır.  Şuan sahada zinde sadece MHP var. Asıl hedefimiz Büyükşehir başkanlığı. Çünkü doğru kararlar verdik. Çok doğru adaylar ile çıktık. Tüm adaylarımız tuttu. Ortahisar'da açık ara farkla kazanmayı düşünüyoruz.

TRABZON'UN EN İYİ ADAYI BİZDEN ÇIKTI

Büyükşehirde'de en iyi adayı koyduğumuzu inanıyorum. 3 belediye başkanı içinde en kariyerlisi, en güler yüzlüsü, en cana yakını, halk ile iletişim kurabileni, bir de Trabzon'da isim isim en çok insan tanıyan isimde bu. Halkın ve gençlerin sevgilisi. Gençler örgütleniyor. Hepsi ayağa kalktı.  Bu adayımız bu özellikleri ilede diğer adaylara hava basmaktadır. Bu bakımdan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığını da kazanma irademizi sizin aracılığınız ile Trabzonlulara ilan ediyorum.  Bunun için sahada zinde ev ev gezen bir Milliyetçi hareket Partisi var. Şuan sahada bizden başka çalışan parti yok. Şuanda oluşan siyasi konjüktörün de bize güç kattığını görüyoruz. Çok toplu destekler alıyoruz ve buda çığ gibi büyüyor. 30 Mart akşamı Trabzon'da çok güzel şeyler olacağına inanıyoruz. Milliyetçi Hareket partisi olarak eğer kazanırsak vizyoner belediyeciliğin nasıl yapıldığını göstereceğiz. Ben şunu söylüyorum iddia ediyorum Trabzon şuana kadar böyle vizyoner bir belediyecilik anlayışı görmemiştir.

Seçime kadar Devlet Bahçeli gelecek. Bunu onunla da konuştuk süreklide konuşuyoruz. Gününü de belirleyeceğiz.

Koray AYDIN Trabzonspor ve Başbakan ile ilgili ne söyledi 2. sayfada

 

OPERASYONUN TRABZONSPOR'A SIÇRAYACAĞINI SANMIYORUM

Bunlarla Trabzonspor'unda ilişki olduğunu sanmıyorum. Herkes Trabzonspor'a yardım edebilir. Biz Trabzonspor olarak yolumuza düşeriz. Trabzonspor Reza Sarraflarla Ali Ağaoğluyla kurulmadı. Biz buradayız. Takımın gerçek taraftarlarıyız.

dsc_1376.jpg

KARTONDAN BAŞBAKANIMIZ VARMIŞ

Tabi polislerin savcıyı dinlememesi söz konusu olamaz. Mecbur olacak.Amirleri gitmeyin diyor. Suç işleyen devlet bürokrasisi var. Onlara da böyle yap diyen Başbakan var. Böyle yapacaksınız diyor. Zaten İstanbul Emniyet Müdürünü niye görevden aldı. Yerine bir valiyi getirdi. Kendi emrini uygulayabilsin diye. İstanbul'a yeni atanan o 3 günlük emniyet müdürü savcının emrine polisleri vermeyerek operasyon yapılmasını engelliyor suç işliyor. Çok ağır şekilde yargılanır.Ama bunu görebilecek halde mi? Değil. En tepedeki ona diyor ki korkma ben seni korurum. Ama o en tepedekini kim koruyacak. Çünkü bu 2. dalganın Başbakan'ın çevresini de kapsayan geniş bir operasyon olduğu söyleniyor.Birçok emrin Başbakan tarafından verdiği iddiası var. Etekleri tutuştu. Daha önceden diktatör herkesi baskılayan zorba herkesi korkutan bir Başbakanımız vardı. meğerse bizim Başbakan'ımız burnunun ucunu göremiyormuş. Bunu da öğrenmiş olduk. Kartondan devde yıkıldı. Bu operasyonunda böyle bir faydası oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler