Koray Aydın: PKK ile Ak Parti anlaştı!

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın katılımıyla devam eden Trabzon ilçe kongrelerinde Yomra ve Çarşıbaşı ile devam etti.MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın yaptığı konuşmada AK Parti'ye sert eleştiriler yöneltti.Aydın şunları söyledi; “BTP genel seçi

Koray Aydın: PKK ile Ak Parti anlaştı!
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın katılımıyla devam eden Trabzon ilçe kongrelerinde Yomra ve Çarşıbaşı ile devam etti.

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın yaptığı konuşmada AK Parti'ye sert eleştiriler yöneltti.

Aydın şunları söyledi; “BTP genel seçimlere parti olarak katılacağını ilan etti. Bunda da ısrarcılar. Bu çok önemli bir hamledir. BTP’nin genel başkanı konumdaki kişi Cumhurbaşkanlığı seçiminde %9.8 oy aldı. Bundan güç alarak şöyle bir siyaset yapıyorlar. Diyorlar ki, biz bu %9,8’i yüzde %10 tamamlarız. Bu 50 ile 60 arasında milletvekili almaları demek. Barajı geçememeleri halinde çok oy alıp parlamento dışında kalan bir siyasi parti olarak Diyarbakır’da kendi meclislerini kurup filli bir durum yaratmış olacaklar. Ondan sonrada Avrupa’ya dönerek, “biz 10-12 milyon Kürt’ü temsil ediyoruz. Şu kadarda oy aldık” diyerek bir haklılık zemininde oyun oynayacaklar.

PKK ile AKP anlaştı. Anlaşma şartları belli. Seçimden sonra Öcalan’ın affedilmesi, PKK’nın dağ kadrosunun bu affın içine dahil edilerek siyaset yapma alanlarının açılması. O bölgede özerk yapı kurularak onların kendi yapısı haline dönüştürülmesi. Esas olan üst tarafta egemenliğin paylaşılmasıdır. Bu süreç ister özerlikle ister özyönetimle başlasın büyük bir ayrışmayla ve büyük bir kavga ile sonuçlanır. Bu da kan demek gözyaşı demektir. Bu seçimde AKP’ye verilecek her oy Öcalan’ın affına verilecek oydur. Daha çok kan ve gözyaşının akacağı bir Türkiye’ye evet demektir” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel