Köprübaşı’nda balık katliamı

Trabzon’un Köprübaşı İlçesi’ndeki Manahoz Deresi’nde yaşanan balık ölümleri çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Köprübaşı İlçe Başkanı Mustafa Sancak, balık ölümlerinden dere üzerindeki HES’lerin sorumlu olduğunu belirte

Köprübaşı’nda balık katliamı
Trabzon’un Köprübaşı İlçesi’ndeki Manahoz Deresi’nde yaşanan balık ölümleri çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Köprübaşı İlçe Başkanı Mustafa Sancak, balık ölümlerinden dere üzerindeki HES’lerin sorumlu olduğunu belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirtti. Sancak, yetkililere tepki göstermek amacıyla ölü balıkları avladı.
 
Köprübaşı’nda tünel temizliği yapan HES’lerin çimentolu atık suyu Manahoz Deresi’ne akıtması sonucu deredeki çok sayıda balığın ölmesi çevre sakinlerini ayağa kaldırırken CHP Köprübaşı İlçe Başkanı Muhammet Sancak, konuyu yargıya taşıyacağını açıkladı.
 
Sancak, Köprübaşı’nda iki gündür Manahoz Deresi’nde çok çirkin bir görüntü oluştuğunu belirterek, “Deremizden öyle bir atık su akıyor ki 1 cm bile altını görmeniz mümkün değil. Deredeki balıkların çoğu katledildi. Derede balık avlama yasağı var ama dere üzerindeki HES’ler bu balıkları katlediyor. Şu anda bile dereden resmen çimento akıyor. Su motoruyla tünelin içine su çekiyorlar. Diğer motorla da tünelin içindeki o çimentolu suyu dereye boşaltıyorlar. Yani tüneli yıkıyorlar ve resmen deredeki balıkları da katlediyorlar. Asıl sorumlu olanlar HES sahipleri değil bu katliama göz yuman yetkililerdir. Benim HES sahipleriyle işim yok, bunlara göz yuman sorumluları yargıya taşıyacağım. 20 Mayıs Salı günü Sürmene Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım. Elimde delil de var, şahitler de var. Aynı gün Trabzon Valiliği’ne şikayette bulunacağım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel