Köpeklere Trabzon belediyesi sahip çıktı

Trabzon'da toprak kayması sebebiyle barınaklarının bulunduğu merkezin bir kısmı toprak altında kalan çok sayıda sahipsiz köpek, belediye ekiplerince tahliye edilerek başka bir barınağa götürüldü. Kentin Çukurçayır Mahallesi'nde yer alan Trabzon Büyükşehir

Köpeklere Trabzon belediyesi sahip çıktı
Trabzon'da toprak kayması sebebiyle barınaklarının bulunduğu merkezin bir kısmı toprak altında kalan çok sayıda sahipsiz köpek, belediye ekiplerince tahliye edilerek başka bir barınağa götürüldü.
 
Kentin Çukurçayır Mahallesi'nde yer alan Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinin üst kısmına dökülen toprak ve hafriyat, yağmurla kaydı. Kayan hafriyatın bir kısmı, köpek barınağının ön kısmına döküldü.
 
Barınaklardaki köpeklerin zarar görmediği olayın ardından belediye ekipleri, ilk olarak köpekleri hafriyat dökülen alandan uzaklaştırdı. Sahipsiz köpekler daha sonra olası toprak kaymasında zarar görmemeleri için bu barınaktan tahliye edilerek Deliklitaş mevkisinde, sahipsiz köpekler için oluşturulan geçici bir alana götürüldü.
 
Olayın ardından söz konusu merkezde inceleme yaparak yetkililerden bilgi alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, merkezin üst kısmında yaşanan heyelan dolayısıyla bir miktar toprağın merkeze dolduğunu söyledi.
 
Toprak kaymasında merkezde yer alan köpeklerin zarar görmediğini anlatan Gümrükçüoğlu, "Olayın ardından hemen önlem alıp buradaki köpekleri geçici barınağa aktardık. Köpeklerin bakımı bir süre burada yapılacak. Hiçbir hayvanın canını tehlikeye atamayız, her canlı bizim için önemlidir" dedi.
 
Kentin Çömlekçi Mahallesi'nde Türkiye'nin en büyük ve en modern hayvan barınağını yapmayı sürdürdüklerini ifade eden Gümrükçüoğlu, sahipsiz köpeklerin ilerleyen dönemde bu barınağa alınabileceğini kaydetti.
aa_picture_20140501_2214136_web.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel