Kop Dağı Tüneli’nde son durum: 13 yıl sonra hâlâ hizmete açılamadı

Kop Dağı Tüneli’nin 13 yıldır tamamlanamaması, vatandaşların tepkisine yol açtı. 2012’de temeli atılan ve 3 yılda bitirilmesi planlanan tünelde çalışmalar hâlâ sürerken, Bayburt ve Erzurum valileri bölgede incelemelerde bulundu.
Kop Dağı Tüneli’nde son durum: 13 yıl sonra hâlâ hizmete açılamadı

Kop Dağı Tüneli, yüklenici firma Bayburt Group İnşaat tarafından temeli atılmasının üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen tamamlanamazken, çalışmaların bitirilememesi vatandaşların tepkisini çekiyor. Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ile Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Bayburt ve Erzurum illerini birbirine bağlayan ana güzergâh üzerindeki Kop Dağı Geçidi'nde yapımı devam eden Kop Tünelinde incelemelerde bulundu.

kop-dagi-tuneli

13 YILA RAĞMEN TAMAMLANAMADI

2012 yılında temeli atılan ve 3 yıl içinde tamamlanacağı vaat edilen Kop Dağı Tüneli projesi, aradan geçen 13 yıla rağmen tamamlanamadı. Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından başlatılan proje, yıllar içinde birçok bakan değişmesine rağmen çözüme kavuşturulamadı. Ahmet Arslan, Mehmet Cahit Turhan, Adil Karaismailoğlu ve son olarak Abdulkadir Uraloğlu'nun dönemlerinde devam eden çalışmalar, yaşanan aksaklıklar nedeniyle ilerleme kaydedemedi. Vatandaşlar Bayburt Group İnşaat firmasının süreci bilinçli olarak uzattığını ve gerekli yatırımları yapmadığını belirterek, yetkililere seslendi. Özellikle kış aylarında yaşanan ulaşım zorlukları, sürücüler için büyük bir sorun teşkil ediyor.

kop-dagi-tuneli

"İki vali incelemede bulundu bitiş için süre verilmedi"

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan ile Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Bayburt ve Erzurum illerini birbirine bağlayan ana güzergâh üzerindeki Kop Dağı Geçidi'nde yapımı devam eden Kop Tünelinde incelemelerde bulundu.

Kop Tüneli şantiyesinde, Karayolları 12. Bölge Müdürü Fatih Günaydın ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi alan valiler, tünel inşaatında yürütülen faaliyetleri yerinde değerlendirdi.

Çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğü ve tünelin mümkün olan en kısa sürede hizmete alınması için tüm süreçlerin titizlikle yürütüldüğü belirtildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir