Komşu telefonu 4 can kurtardı

Duyarlı komşunun uyarısını dikkate alan iki ailenin evlerinden ayrılmalarının ardından meydana gelen heyelanda, iki ev toprak altında kaldı. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Çiğdemli köyünde yaşayan Mustafa Birinci, akşam saatlerinde evine gittiği sırada

Komşu telefonu 4 can kurtardı

Duyarlı komşunun uyarısını dikkate alan iki ailenin evlerinden ayrılmalarının ardından meydana gelen heyelanda, iki ev toprak altında kaldı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Çiğdemli köyünde yaşayan Mustafa Birinci, akşam saatlerinde evine gittiği sırada yürüdüğü yolun bazı bölümlerinde toprak kayması olduğunu fark etti.

Ailesi ile geceyi dışarıda geçiren Birinci, sabah saatlerinde şiddetini artıran yağmur nedeniyle heyelan olabileceğini düşünerek komşularını uyarmak için telefonla aradı.

Köyde yan yana bulunan biri üç, diğeri ise iki katlı evde yaşayan Asan ailesini uyaran Birinci, heyelan olabileceğini, evlerini terk etmeleri gerektiğini söyledi.

-''OLAYIN ŞOKUNU YAŞIYORUZ''-

Olayın ardından evlerini terk eden Çırakman Asan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın şokunu üzerlerinden atamadıklarını anlattı.
Komşularının telefon etmesi üzerine evinde bulunan ailesi ile yan binadaki kardeşini uyardığını ifade eden Asan, şöyle devam etti:
''Sabah evde uyurken komşularımız bizi aradı ve evi boşaltmamızı istediler. Ben de eşimle birlikte evden çıktım. Bitişik binada bulunan ağabeyim ve eşi de evlerinden ayrıldı. Evlerden çıktıktan yaklaşık 10 dakika sonra büyük bir gürültü koptu. Yukarıdan gelen heyelan evlerimizi yerle bir etti. Komşularının dikkati sonucu büyük bir tehlikeyi atlattık. Allah razı olsun. Onlar bizi uyarmasaydı belki biz de heyelan altında kalacaktık. Olayın şokunu yaşıyoruz.''

-GECE UYUMADI, KOMŞULARINI KURTARDI-

Aileyi uyaran Mustafa Birinci, heyelan olabileceği ihtimali nedeniyle geceyi dışarda geçirdiklerini belirterek, sabah saatlerinde aradığı komşularına bir şey olmamasına çok sevindiğini söyledi.

Uyarısının ardından her iki evinde tamamen toprak altında kalmasının şaşkınlığını yaşadığını kaydeden Birinci, şunları söyledi:
''Akşam saatlerinde eve giderken aşırı yağış sonucu toprağın çöktüğünü gördük. Ben ve ailem ile komşularımızla birlikte gece yarısına doğru heyelan olacağı tehlikesiyle evlerimizi boşalttık. Gece uyumadık ve dışarıda geçirdik. Mahallenin aşağısında yaşayan Asan ailesini de sabah arayarak evlerinden çıkmalarını istedik. Sabah ezanından sonra büyük bir gürültü duyduk ve heyelan olduğunu anladık. Asan ailesi de bizim uyarılarımızı dikkate alarak evlerinden çıkmıştı. Onlar da bunu afeti ucuz atlattı.''

Can kaybının yaşanmadığı köyde, heyelan nedeniyle iki aracın toprak altında kaldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler