Rize'de ekmeğe peş peşe zam! Yeni fiyatı şaşırttı

Maliyetlerin artması sebebiyle ekmek zammına peş peşe zam geliyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarının bu ay itibarıyla 7 ile 7.5 lira arasında olacağını duyurmuştu.

Rize'de ekmeğe peş peşe zam! Yeni fiyatı şaşırttı

Fırıncılar Federasyonu'nun ekmeğe zam geleceğinin duyurmasının ardından zam haberleri peş peşe geliyor.

Rize'de Ocak ayından itibaren 6 liradan satılan ekmeğe ikinci zam geldi. Kentte yarından itibaren 250 gram ekmek 8,5 liradan satılmaya başlayacak.

Balcı'nın duyurusuyla ekmek zamları il il birçok bölgeye yayılmaya başladı. Rize'de bu yılın ilk 7 ayında ekmeğe ikinci zam geldi. 2022 yılının Haziran ayında 210 gram ekmek 3 liradan 5 liraya çıkmıştı. Ocak 2023'te ise 240 gram ekmek 5 liradan 6 liraya çıkmıştı.

İKİNCİ ZAM GELDİ
Rize Fırıncılar, Kadayıfçılar, Pastacılar ve Simitçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın yeni zam talebi görüşüldü, karara bağlandı. 7 ay sonra ekmeğe bir zam daha yapıldı. 17 Temmuz'dan itibaren kentte 250 gram ekmek, 8,5 liradan satılacak.

SİMİDE DE ZAM GELİYOR
50 gramı 2,5 liradan satılan susamsız simidin fiyatı 3,5 liraya yükselmişti. 7 liradan satılan 130 gramlık susamlı simidin 10 liradan satışa sunulması kararlaştırıldı.

"EN AZ 10 LİRA OLMALI"
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ekmek üreticilerinin sorunlarının katlandığını belirterek, "Kirası ucuz olan semtlerde bile ekmek 10 lira olmalı, kirası yüksek olan yerlerde bu fiyat da kurtarmaz. Yurttaş ekmeği fırından alsa, bu kadar sık zam yapmak zorunda olmayız" şeklinde konuşmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel