Komite Trabzon'da toplandı

Türkiye Milli Olimpiyatlar Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu 23-30 Temmuz tarihleri arasında oynanacak olan EYOF 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları öncesinde toplandı.Toplantıda bir konuşma yapan TMOK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, "İnanıyo

Komite Trabzon'da toplandı

Türkiye Milli Olimpiyatlar Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu 23-30 Temmuz tarihleri arasında oynanacak olan EYOF 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları öncesinde toplandı.
Toplantıda bir konuşma yapan TMOK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, "İnanıyoruz ki Trabzon kenti, halkımızın desteği ile bir hafta sürecek olan bu organizasyonu büyük başarı ile gerçekleştirecek. Türkiye'nin organize ettiği önemli spor olaylarından birisi olan EYOF'un ülkemizin gelecekte üstlenmeyi arzuladığı çok daha büyük organizasyonlar açısından büyük bir aşama olduğunu düşünüyorum. Genç sporcularımızın da 9 dalda yapılacak yarışmalara önemli sonuçlara ulaşmalarını bekliyorum" dedi.
2020 yılında yapılacak olan olimpiyat için İstanbul'u aday olması ile ilgili olarak da konuşan Erdener, "Geçmişte İstanbul 4 kez olimpiyat adayı olmuştu. Bugünlerde de İstanbul'un 2020 olimpiyat oyunları için adaylığın konuşmaktayız. Yeni spor yönetimi ve bakanımız var. Kendileriyle henüz görüşme fırsatı olmadı. Ama bu konularda devletimizin üst yönetiminin her zaman olduğu gibi geniş desteği bulunmaktadır. Ülkemizin güçlü ekonomik yapıya sahip olması, bu tür büyük organizasyonların yüzde 100 hükümet desteğine sahip olması, yine politik istikrarın çok yüksek düzeyde olması ülkemizin büyük organizasyonlar açısından şansını ciddi anlamda yükselten faktörler. Yakın zamanda 2020 İstanbul olimpiyat adaylığı ile ilgili açıklama yapılacaktır" diye konuştu.
Toplantı sonrası gazetecilerin şike olayları ile ilgili sorularını da cevaplayan Erdener, "Sporun her dalında, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin büyük hassasiyetle üzerinde durduğu Fair-play'in tüm kurallarının işletilmesini, WADA'nın üzerinde hassasiyetle durduğu temiz sporun her alanda geçerli olmasını savunmak, bu alandaki uygulamaları desteklemek, gerekli eğitim çalışmalarını yapmak ve üzerimize düşen görevin sorumluluğu altında bazı girişimlerde bulunmak görevimiz. Bu yönde Türk spor kamuoyunun tümüyle Fair-play'i ve temiz sporu yürekten desteklediğine inanıyorum. Türkiye'deki spor adamları ve spor yapan geniş kitlenin de tümüyle buna inandığını düşünüyorum. Şahsen sporun Fair-play ilkeleri dışında yapılmasına temelde karşıyım. Hepimiz karşıyız zaten. Spor medyası da bunu böyle düşünüyor. Şike soruşturmasında sonuçları beklemeyi açıkçası uygun buluyorum. TMOK olarak üzerini tekrar çizerek belirtmek gerekirse, temiz spor hepimizin temel amacı olmalı" şeklinde konuştu.

ŞİKE SORUŞTURMASININ ULUSLARARASI BOYUTU
Erdener, şimdiye kadar şike soruşturmasıyla ilgili uluslararası bir tepki alıp almadıkları yönündeki bir soruyu ise "Geçtiğimiz hafta Güney Afrika'da yapılan IOC Genel Kurulu sırasında Etik Kurulu'nun bilgi talebi oldu. Olayın boyutları konusunda bilgi sahibi olmadığımız için genel çerçevede medyanın bizlere yansıttığı ölçüler içinde bilgilendirme yaptık. IOC bizden bir rapor talep etmedi henüz. Ama talep edilirse görev haline gelir ve savcılıktan bilgi isteriz. Şu anda görev alanımız içinde olmayan bir
konu" ifadesini kullandı.
Öte yandan EYOF 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Genel Koordinatörü Nihat Doker, TMOK Yönetim Kurulu üyelerine bir brifing verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel