Kolbastı müziğine tepki!

Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Asaf Zeki Kitapçı, Giresun türkülerinin Trabzon yöresine özgü bir oyun olan kolbastı müziğinde kullanılmasını kınadıklarını söyledi.Giresun türküleri Dereboyu Kavaklar ile Sokakbaşı Meyhane türkülerinin, yeniden d

Kolbastı müziğine tepki!

Giresun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Asaf Zeki Kitapçı, Giresun türkülerinin Trabzon yöresine özgü bir oyun olan kolbastı müziğinde kullanılmasını kınadıklarını söyledi.

Giresun türküleri Dereboyu Kavaklar ile Sokakbaşı Meyhane türkülerinin, yeniden derlenen kolbastı oyunun müziklerinde kullanıldığına dikkat çekti. Kolbastı oyununun müziğinde Giresun türkülerinin kullanılmasını şiddetle kınadıklarını ifade eden Kitapçı, “Öz be öz Giresun'a ait olan Dereboyu Kavaklar ve Sokakbaşı Meyhane türkülerinin, kolbastıda kullanılmaması gerekir. Bu olsa olsa müzik hırsızlığı olur” dedi.

Giresunluların türkülerine sahip çıkmalarını isteyen Kitapçı, “Bugün müzik, yarın turizm, gelecekte yemeklerimiz, folklorumuz, tarihi evlerimiz, efsanelerimiz, manilerimiz, taşlamalarımız, bir bir elden gider. Bizler de seyirci kalırız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel