Kolbastı engel tanımadı

3 Aralık Dünya Özürlüler günü nedeniyle İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından özürlü ve ailelerine yemek verildi. Halk Eğitimi Merkezi salonunda verilen yemeğe Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail

Kolbastı engel tanımadı

3 Aralık Dünya Özürlüler günü nedeniyle İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından özürlü ve ailelerine yemek verildi.

Halk Eğitimi Merkezi salonunda verilen yemeğe Vali Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr. Turgut Şahinöz, ilde faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarının öğrencileri, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.
Vali Salihoğlu burada yaptığı açıklamada özürlülerin normal insanlardan bir farkı olmadığını sadece belirli organlarındaki farklılıklar nedeniyle toplumda ayrı göründüklerini söyledi. Özürlülerinde de birinci sınıf yurttaşlar olduğunu belirten Vali Salihoğlu, kanunlarda yapılan bir takım düzenlemelerle özürlülerin ihtiyaçlarına uygun çalışmaların yapıldığını ve Gümüşhane'de rehabilitasyon için 4 tane merkezin hizmet verdiğini ifade etti. İl genelinde 825 vatandaşın evde bakım hizmeti almaya başladığını söyleyen Vali Salihoğlu, “Sosyal devlet olan Türkiye Cumhuriyetinin engellilere karşı olan sorumluluğu ve görevi yapılan kanuni düzenlemelerle yerine getiriliyor. Devletin imkanları geliştikçe, vatandaşlarımızın aldığı hizmetler de iyi olacak. Önceki yıllara göre çok iyi durumda olduğumuzu da söylemek lazım. Herkesin bu konularda bilgilendirilmesi ve bu konuya önem verilmesi lazım” dedi.
İl Sosyal Hizmetler Müdürü İdris Altuntaş ise yaptığı açıklamada, 2828 sayılı kanunun ilgili maddesi gereği Gümüşhane'de özürlü evde bakım hizmetlerinden yararlanmak için bin 95 kişinin başvurduğunu fakat şartlara uygun 825 kişinin bu hizmetten yararlanmaya başladığını söyledi. Altuntaş, özürlü evde bakım hizmeti için 2007 yılında 545 bin 730 TL ödediklerini fakat 2009 yılında bu rakamın 4 milyon 763 bin 930 TL'ye yükseldiğini belirtti.
Yapılan programa katılan öğrenci ve vatandaşlarla tek tek ilgilenen Vali Enver Salihoğlu, bazı vatandaşlardan gelen talepleri de dinleyerek gerçekleştirilmesi konusunda ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.
Vatandaşlara et, pilav, ayran ve meşrubat ikram edilen yemeğin ardından özürlü öğrenciler, protokol üyelerinin de desteği ile kolbastı oynayarak doyasıya eğlendiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel