Koca şiddeti intihar ettirdi

Adana'da kendisinden 8 yaş büyük Emrah E., tarafından kaçırılan ve evlenmek zorunda kalan 15 yaşındaki Kübra U., gördüğü aile içi şiddete ancak 3 ay dayanabildi. 2 aylık bebeğini eşinin tekmeleriyle düşüren Kübra U., çareyi intiharda buldu. Kübra'nın inti

Koca şiddeti intihar ettirdi

Adana'da kendisinden 8 yaş büyük Emrah E., tarafından kaçırılan ve evlenmek zorunda kalan 15 yaşındaki Kübra U., gördüğü aile içi şiddete ancak 3 ay dayanabildi. 2 aylık bebeğini eşinin tekmeleriyle düşüren Kübra U., çareyi intiharda buldu. Kübra'nın intihar etmeyip eşi tarafından öldürüldüğünü ileri süren ailesi ise Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyette bulundu.

Ailesiyle birlikte merkez Yüreğir ilçesine bağlı bir köyde yaşayan Kübra U., kasaplık yapan babasına yardımcı olmak amacıyla bazı günler Adana'ya gelip gitti. Adana'ya gelişlerinde kendisinden 8 yaş büyük olan Emrah E. (23) ile tanıştı. Bir fabrikada çalışan Emrah E., küçük kızı kaçırıp zorla birlikte olduktan sonra ailesine “kızınız artık benim eşim oldu benimle evlenmek zorunda” diye haber yolladı.

Kızlarının yaşı küçük olmasından dolayı önce karşı çıkan aile bir süre sonra evliliğe razı olmak zorunda kaldı ve Kübra U ile Emrah E., dini nikahla evlendi. Evlendikten sonra işsiz kalan Emrah E., iddialara göre Kübra U.'ya şiddet uygulamaya başladı. Aşırı derecede kıskanç olduğu bildirilen Emrah E., “Dişim ağrıyor hastaneye götürür müsün” diyen Kübra U.'nun karnına tekme atarak 2 aylık bebeğinin düşmesine neden oldu.

Aile içi şiddet her geçen gün artarken, iddialara göre Emrah E., bir tartışma esnasında Kübra U.'yu balkonda bulunan direğe asmak istedi. Komşular sese gelerek K.U.'yu eşinin elinden son anda kurtardı. Kübra U. bu yaşadıklarını sorun çıkmaması için ailesine anlatamadı. Yaşadıklarını sadece dayısının kızı K.A.'ya anlatıp “Sana bunları anlatıyorum ama aileme kesinlikle söyleme” dedi

İntihar etmeden bir gün önce babası Emin U'yu telefonla arayan Kübra U., “Baba gel beni al eve götür” dedi. İş çıkışı kızının evine giden Emin U., kapıyı dakikalarca çalmasına rağmen kimse çıkmadı. Bir süre sonra üst katta oturan kayınbabası çıkarak “onlar gezmeye gitti” dedi. Geçtiğimiz Salı günü Emin U.'ya, tanımadığı bir kişiden, “kızınız intihar etti çabuk yetişin” diye telefon geldi.

Bunun üzerine Yüreğir Başkent Hastanesi'ne giden baba kızının öldüğü haberini aldı. Evinin pencere demirine asarak intihar eden Kübra U'nun cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Yapılan otopsinin ardından cenaze alınarak köy mezarlığında toprağa verildi.

Kızının zorla kaçırıldığını anlatan Emin U., “Kızımın intihar ettiğine inanmıyorum. Kızımın boynunda çok az bir iz var. Eğer kendini asmış olsaydı daha fazla iz olurdu. Bu nedenle damadımın kızımı öldürmüş olabileceğinden şüpheleniyorum. Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyette bulundum. Ben gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyorum. Damadım suçsuz olsaydı eşinin cenazesine gelirdi. Ne damat geldi ne de akrabaları cenazeye gelmedi” dedi.

Kübra U.'nun dayısının kızı K.A. ise kuzeninin yaşadıklarını bir tek kendisine anlattığını belirterek, “Emrah kıskançlık ve işsizlik nedeniyle kuzenime yapmadığını bırakmadı. Bir keresinde attığı dayak nedeniyle kuzenim düşük yaptı. Bir seferinde kuzenimi balkona asmak isterken komşuları kurtarmış. Kuzenimi sürekli dövüyordu. Ama kuzenim bunu bir tek bana anlatıyordu ailesinin bilmesini istemiyordu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel