Kızlar Manastırı restore ediliyor

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Boztepe’de bulunan tarihi Kızlar Manastırı’nın restore edilerek Trabzon turizmine kazandırılacağının müjdesini verdi.Trabzon’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Kızlar Manastırı’nda inc

Kızlar Manastırı restore ediliyor

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Boztepe’de bulunan tarihi Kızlar Manastırı’nın restore edilerek Trabzon turizmine kazandırılacağının müjdesini verdi.

Trabzon’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Kızlar Manastırı’nda incelemelerde bulunduklarını hatırlatan Gümrükçüoğlu “Belediyenin kısıtlı maddi olanakları ile tarihi Kızlar Manastırı’nın restorasyon projesini yaptırmıştık. Bu tarihi mekanın restorasyonu 4 ile 7 milyon TL arasında bir yatırımı gerektiriyordu. Bakan’ımıza olayı arz ettikten sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesinden karşılanmak üzere buranın restorasyon ihalesinin yapılacağını bize söz verdi ve vaat etti. Bu da Trabzon turizmi için güzel bir haber. Bir tarih ve kültür kenti olan Trabzon turizmde de yükselen değer olmaya devam edecek” dedi.

Boztepe'nin yamacında şehre hakim bir mevkide kurulan Kızlar Manastırı 14. yüzyılda (1349-1390) Pontus Kralı 3. Aleksios tarafından yaptırılmış, yapılan ilavelerle 19. yüzyılda son şeklini almıştı.

ertugrul_gunay_kizlar_manas.jpg 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel