Kızılderililer Karadeniz'de

 36. Uluslararası Aksu Festivali'ne katılmak üzere Giresun'a gelen Kızılderililer, nüfusunun büyük bölümü Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan Yağlıdere ilçesini gezdi. Yağlıdere Kaymakamı Osman Aydoğan'ı ziyaret eden Kızılşahin Kabilesi üyeleri

Kızılderililer Karadeniz'de

 

36. Uluslararası Aksu Festivali'ne katılmak üzere Giresun'a gelen Kızılderililer, nüfusunun büyük bölümü Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan Yağlıdere ilçesini gezdi.
 
Yağlıdere Kaymakamı Osman Aydoğan'ı ziyaret eden Kızılşahin Kabilesi üyeleri Roan Sheena, Perkins Chris, Badis Darnella ve Cliftin Matias, kendilerine ikram edilen Giresun fındığından yedi, Türk kahvesi içti.
 
Kaymakam Aydoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyarette Kızılderililere Giresun ve Yağlıdere kültürünü anlattıklarını söyledi.
 
ABD'de yaşayan Yağlıderelilerin sayısının ilçe nüfusundan fazla olmasını Kızılderililerin çok ilginç bulduğunu dile getiren Aydoğan, "Kendilerine Yağlıdere'deki insanlardan ve Amerika'da yaşayan Yağlıderelilerden bahsettik. Bu durum onların bir hayli ilgisini çekti. Bunun dışında kendilerine yöremiz insanının yaşam biçimini ve ilçede yetişen ürünleri anlattık" dedi.
 
-İlçe halkıyla sohbet ettiler-
 
Kaymakamlık ziyaretinin ardından ilçeyi gezerek vatandaşlarla selamlaşan Kızılderililer, ABD'de yaşayan Yağlıdereli bir vatandaşla İngilizce sohbet etti.
 
Grup adına gazetecilere açıklama yapan Matias, Giresun'da kendilerine gösterilen yakınlık ve sıcaklıktan mutluluk duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:
 
"Ben New York'ta yaşıyorum. İstanbul ile New York'a baktığımız zaman aynı ancak tarih hariç. İstanbul çok güzel bir şehir, hakikaten gezilmeye değer ancak Karadeniz'in ayrı bir güzelliği var. Deniz bir tarafta, yeşillik bir tarafta, arkanızda dağlar. Buralar çok daha güzel. Bilim adamları Kızılderililer ile Türklerin bir kan bağı olduğunu ispat etmişler, biz de bunu hissettik buraya gelince. İnsanların bakışlarından, bize olan sıcaklıklarından bunu hissediyoruz. Türk yürüyüşlerine katılıyoruz. Buraya tatil için de gelmek istiyoruz." 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel