Kızılcık'tan vergi açıklaması

Vali Kızılcık, Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Trabzon Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul ve beraberindekileri kabul etti. Vergi vermeyi bir vatandaşlık görevi olarak görmek gerektiğini ifade eden Kızılcık, mükelleflerin vergilerini tam olara

Kızılcık'tan vergi açıklaması

Vali Kızılcık, Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Trabzon Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul ve beraberindekileri kabul etti. Vergi vermeyi bir vatandaşlık görevi olarak görmek gerektiğini ifade eden Kızılcık, mükelleflerin vergilerini tam olarak vererek, kamusal hizmetlerin kalitesinin arttırılmasına katkı sağladığını kaydetti.

Vergilerin, ülkelerin gelişmelerinde önemli bir unsur teşkil ettiğini kaydeden Kızılcık, "Vatandaşa hizmetin kaynağı olan vergilerin toplanmasında büyük çaba sarf ediyorsunuz. Adaletli bir şekilde belirlenmiş vergilerin toplanmasında bazı zorluklarla da karşılaşıyorsunuz. Vergisiz devlet hizmetlerinin olması ve kalkınmanın sağlanması mümkün değildir. Sizleri bu vefakar ve cefakar çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Vergi duyarlılığının arttırılması gerektiğinin altını çizen Vali Kızılcık, vergi ödemenin sadece para vermek anlamına gelmediğini ifade etti. Vali Kızılcık, vergi ödemenin; kamu hizmetlerinde kalitenin arttırılması, daha Yaygın hizmet sunulması, aynı zamanda toplumsal eşitliğin sağlanmasına da çok önemli katkı sağlandığına işaret etti. Vali Kızılcık, aynı zamanda, vergiyi veren insanın, verdiği paranın etkin olarak kullanılıp kullanılmadığını da sorgulama hakkına sahip olduğunu kaydetti.

Vergi Dairesi Başkan Vekili Zeki Yumbul ise 21-27 Şubat tarihleri arasında Türkiye genelinde düzenlenen Vergi Haftası etkinliklerinin ana amacının, vergi bilincini artırmak olduğunu belirtti. Yumbul, "Toplumda vergi bilincini oluşturmak amacıyla 1990 yılından beri vergi haftası kutlanmaktadır. Bu sene çocuklara, mükelleflerimize ve çalışanlarımıza yönelik etkinliklerimiz olacak." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler